19.06.2017

Taidekeskus Salmela: kulttuurikierros Suomen kesässä MTV3-kanavalla 25.6.

MTV3 –kanavan kautta pääsee juhannuksena kesäiselle kulttuurikierrokselle, kun Taidekeskus Salmelasta, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalosta sekä maailmanperintökohde Verlasta kertova tv-ohjelma esitetään. Ohjelmassa pääsemme tutustumaan kolmeen erilaiseen kulttuurikohteeseen ja näemme kohteiden valmistautumista taiteen ja tapahtumien täyteiseen kesään historiallisten miljöiden keskellä.

Kulttuurikierros Suomen kesässä: Salmela, Vuohijärvi ja Verla nähdään MTV3 –kanavalla juhannussunnuntaina 25.6. klo 12.30. Ohjelma uusitaan samalla kanavalla maanantaina 26.6. klo 14.30 ja on sen jälkeen katsottavissa Katsomo –palvelussa 20.8. saakka.

Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla valmistaudutaan kesän taidenäyttelyihin. Näyttelyyn esille ripustetuista teoksistaan kertovat mm. kuvataiteilija Marjatta Tapiola, kuvanveistäjä Veikko Myller sekä taidemaalari Tero Laaksonen. Avajaisjuhlassa nähdään ja kuullaan yleisön reaktioita esillä olevasta näyttelystä.

Kouvolassa sijaitsevan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla.  Näyttelyn taiteilijat luontokuvaaja Markus Varesvuo sekä kuvataiteilija Minna Pyykkö kertovat työskentelystään luonnon keskellä. Sekä Taidekeskus Salmelan että Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyt ovat osa virallista Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon läheisyydessä sijaitseva maailmanperintökohde Verla on kokonaisuutena poikkeuksellisen hyvin säilynyt pieni kylä. Vanhan puuhiomon ja pahvitehtaan maisemissa Suomen metsäteollisuuden historia esittäytyy harvinaislaatuisen elävänä kokonaisuutena. Museovieraat pääsevät ihastelemaan tehdasta sellaisena kuin se oli tuotannon loppuessa. Verla hyväksyttiin ainutlaatuisuutensa vuoksi UNESCOn maailmanperintöluetteloon 1996.

Tv-ohjelman on kuvannut, leikannut ja ohjannut Prontosaurus Oy/Arto ja Petri Kaivanto. Ohjelman yhteistyökumppanina toimii Kouvolan kaupunki.

Taidekeskus Salmela on avoinna 10.6.13.8.2017.

www.taidekeskussalmela.fi