17.07.2022

Taidekeskus Salmela: Kristian Lindroos voitti Salmelan Merikanto-laulukilpailun

Bassobaritoni Kristian Lindroos voitti lauantaina 16.7. Taidekeskus Salmelan viidennen Merikanto-laulukilpailun Mäntyharjun kirkossa. Suorana AlfaTV:llä esitetyn kilpailun juonsi Mikael Konttinen. Sopraano Maria Turunen sijoittui toiselle sijalle ja baritoni Toni Hintsala kolmannelle sijalle.

 Kristian Lindroos (s. 1990) lauloi finaalissa Oskar Merikannon laulut Laatokka ja Merellä sekä Aarre Merikannon laulun Kuutamolla. Häntä säesti pianisti Tuula Hällström.

Merikanto-laulukilpailun voittaja Kristian Lindroos palkittiin Aarre Merikannon pojan, kuvanveistäjä Ukri Merikannon arvokkaalla veistospalkinnolla ja 4 000 euron rahapalkinnolla. Toiseksi sijoittunut Maria Turunen sai 2 700 euroa ja kolmanneksi sijoittunut Toni Hintsala 1 800 euroa. Myös toiselle ja kolmannelle sijalle tulleille laulajille luovutettiin Ukri Merikannon veistospalkinto. Palkintoveistosten arvo on yhteensä 20 000 euroa.

Lisäksi kilpailussa jaettiin Anita ja Olavi Seppäsen muistosäätiön viiden tuhannen euron erikoispalkinto seuraavasti: kilpailun voittaja sai 2 000 euron erikoispalkinnon ja kukin palkintosijojen ulkopuolelle jäänyt finalisti 1 000 euron muistopalkinnon. Laulukilpailun finaaliin ylsivät voittajien lisäksi Heta Sammalisto, Henri Tikkanen ja Ruusu-Maaria Brousseau.

Kilpailun pianisteille ja välierän jälkeen karsiutuneille laulajille lahjoitettiin grafiikkateokset Taidekeskus Salmelan kokoelmasta.

Merikanto-laulukilpailua ovat tukeneet Anita ja Olavi Seppäsen muistosäätiö sekä Mäntyharjun kunta.

Taidekeskus Salmela on avoinna 11.6.-14.8.2022.

taidekeskussalmela.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.06.2024

35-vuotisjuhlanäyttely ja Wiipuri-ooppera Taidekeskus Salmelan kesässä

Viipurin kaupungin menetyksestä tulee kuluneeksi 80 vuotta kesäkuun 20. päivä 2024. Taidekeskus Salmela tuo menetetyn kaupungin kunniaksi Puistonäyttämölle ainutlaatuisen oopperaesityksen 28. ja 29. kesäkuuta. Kaupungin historiaa erityisesti toisen maailmansodan ajalta käsittelevä teos on ensimmäinen Viipurista…

17.01.2024

Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyohjelma

Taidekeskus Salmelan kesän 2024 kuvataiteilijat on julkistettu. Kutsunäyttelyn teemoja ovat tänä vuonna muun muassa ihmisen ja luonnon suhde, myytit ja mytologia ja konkretismin perintö, jota avaa Lars-Gunnar Nordströmin syntymän satavuotisjuhlakokoelma. Salmelan päärakennuksessa on esillä Tuomo…

04.12.2023

Taidekeskus Salmelan juhlavuoden konserttiohjelmassa oopperaa ja kulttiyhtyeitä

Taidekeskus Salmelan kesän 2024 konserttiohjelma on julkistettu. Tuttu viihde-, taide- ja kevyen musiikin sekoitus nojaa tänä vuonna Salmelan oman oopperaproduktion ja suurten popsävelmien kontrastiin. Perinteisessä avajaiskonsertissa, joka tällä kertaa järjestetään Mäntyharjun kirkossa, kuullaan kuorolaulua, kun…