27.03.2014

Taidekeskus Salmela järjestää taidenäyttelyn Viipurin kirjastoon

Taidekeskus Salmela järjestää yhteistyössä Suomen Pietarin pääkonsulaatin ja Viipurin kaupunginkirjaston kanssa taidenäyttelyn Viipurissa. Toukokuussa aukeava näyttely esittelee grafiikkakokoelman taidemaalari, professori Juhana Blomstedtilta. Grafiikkakokoelma on toteutettu yhteistyössä Taidekeskus Salmelan ja taiteilijan kanssa. Monet teoksista ovat esillä ensimmäistä kertaa.

Näyttely järjestetään Alvar Aallon suunnittelemassa, vuonna 1935 valmistuneessa Viipurin kaupunginkirjastossa. Kirjastossa on toteutettu mittava entisöinti ja peruskorjaus, joka valmistui marraskuussa 2013. Viipurin kirjasto on yksi merkittävimmistä Alvar Aallon suunnittelemista rakennuksista ja kuuluu Viipurin keskeisiin nähtävyyksiin.

Juhana Blomstedt (1937-2010) oli yksi Suomen keskeisimpiä ja kansainvälisimpiä taiteilijoita. Hänen taiteellinen työnsä käsittää laajasti niin grafiikkaa kuin maalauksiakin. Blomstedt oli taiteessaan vaativa ja kurinalainen. Hänen teoksissaan arkkitehtuurillinen koostumus, geometria ja puhtaat väripinnat luovat mielenkiintoisia tarinoita.

Taidekeskus Salmela Mäntyharjussa on yksi Suomen suurimpia kesäaikaisia kulttuuritapahtumia. Salmelan toimintaan kuuluu taidenäyttelyiden lisäksi erilaisia konsertteja, tapahtumia, laulu- ja kuvataidekilpailut sekä residenssitoiminta. Vuodesta 2010 saakka Taidekeskus Salmela on hallinnoinut taitelijaresidenssiä Viipurissa. Juho ja Maria Lallukan kotitalossa sijaitsevan residenssin tarkoituksena on lisätä kulttuuriyhteistyötä Venäjän ja Suomen välillä sekä tukea eri alojen taiteilijoiden työskentelyä ainutlaatuisessa ilmapiirissä.

Juhana Blomstedtin näyttely on avoinna yleisölle 28.5.-26.6.2014 Viipurin kaupunginkirjaston aukioloaikoina. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 27.5.2014 klo 14.30, jolloin Venäjällä vietetään Kirjastojen päivää.

Taidekeskus Salmela on avoinna 7.6.-10.8.2014.

www.taidekeskussalmela.fi