02.06.2020

Taidekeskus Salmela avautuu tulevana lauantaina 6.6.

Suomen suurimpiin festivaaleihin kuuluva Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla avautuu lauantaina 6.6.2020. Poikkeusoloista huolimatta Salmelassa odotetaan tulevaa kesää hyvällä mielellä. Avajaisjuhlaa ei tänä kesänä järjestetä ja konsertit on siirretty kesälle 2021. Konserttien sijaan kuullaan mm. Esko Valtaojaa, Esa Saarista, Jukka Puotilaa ja Jorma Uotista.

 

Kuvataidekilpailun näyttelyluokka ja kuvataiteen mestarit kesän näyttelyssä

Salmelan kesän taiteilijoina esiintyvät kuvanveistäjät Miina Äkkijyrkkä, Veikko Myller ja Tiina Torkkeli sekä taidemaalarit Elina Försti, Tuomo Saali, Rafael Wardi ja Reidar Särestöniemi.

Kesän nuori taiteilija on kuvanveistäjä Eliya Zweygberg. Hänet palkitaan Asianajotoimisto Propertan stipendillä 10.7.2020.

Domanderin näyttelyalueelle on sijoitettu kuvataidekilpailun näyttelyluokka. Näyttelyluokkaan valitut taiteilijat esiintyvät kukin omissa huoneissaan. Näyttelyluokkaan valitut taiteilijat ovat Sara Blosseville (Vantaa), Kaisamaisa Erämies (Lappeenranta), Ella Jokinen (Oulu), Anna-Liisa Kankaanmäki (Lahti), Heta Kasurinen (Kuusankoski), Suvi Malek (Pirkkala), Elisa Marin (Lahti), Sirkku Muotka (Hämeenlinna), Emmi Mustonen (Tampere), Kukka Pitkänen (Hämeenlinna), Sanni Saari (Tampere), Markus Still (Oulu), Astrid Strömberg (Helsinki), Kia Taegen (Helsinki), Henna Tyrväinen (Pori), Terhikki Vaarala (Helsinki) ja Iida Valkonen (Helsinki).

Kuvataidekilpailun palkintojenjako järjestetään perjantaina 10.7.2020 Salmelassa. Kilpailun nimikkopalkinnot luovuttavat Lähi-Tapiola, Veikkaus ja Mäntyharjun kunta.

 

Kesän ohjelmassa musiikki vaihtuu vetovoimaiseen puheeseen

Olosuhteista johtuen kesän konsertit on siirretty seuraavaan kesään ja tilalla kuullaan esityksiä suomalaisten rakastamilta virtuooseilta. Ennakko-ohjelman mukaisesti tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja luennoi aiheesta ’Kaunis maailma’. Perjantaina 10.7. esiintyy filosofi Esa Saarinen ’Rakkaudellisuus voittaa’, torstaina 16.7. Jukka Puotila -show ja keskiviikkona 29.7. Jorma Uotinen ja pianisti Jari Hakkarainen ’Anekdootteja elämästä, puhetta taiteilijuudesta, Pariisin vuosista, ajan vääjäämättömästä kulusta, elämästä ilolla ja innostuksella’. Yleisön toivotaan saapuvan paikalle hyvissä ajoin ruuhkien välttämiseksi ja siksi Duo Salmela esittää jokaisessa tilaisuudessa sisääntulomusiikkia tunti ennen tilaisuuksien alkua. Lippuvarauksen yhteydessä on mahdollista varata myös ravintolapalveluja. Lippuja myydään rajoitettu määrä ja istumapaikat on sijoitettu turvavälein. Myyntipisteiden riittävyydellä vältetään jonojen syntyminen. Riskiryhmillä on mahdollisuus seurata luentotilaisuutta uudesta festivaaliteltasta, johon on myös järjestetty äänentoisto.

Salmelan näyttelyalue on varsin laaja, isompikin kävijämäärä mahtuu hajautumaan alueelle hyvin. Näyttelyiden kulkusuunta on määritelty. Salmelan henkilökunta ohjaa ja valvoo, jotta turvavälit säilyvät eikä ruuhkia pääse syntymään. Näyttelyt avautuvat maanantaisin jo klo 9.00 riskiryhmiä ajatellen.

Salmelan näyttelyt avoinna 6.6.-9.8.2020 klo 11-18.