20.06.2011

System Of A Down kruunasi Provinssirockin

Sunnuntain aloitukseksi Katri Helena lähetti Provinssiyleisön aikamatkalle ja polkaisi käyntiin päivän tähtitaivaan. X-Stagella kuultiin hittikimara Katrin vanhempaa ja hiukan uudempaakin tuotantoa. Keikka huipentui tunnelmalliseen duettoon Jonne Aaronin kanssa, kun he esittivät Tehosekoittimen Hetken tie on kevyt -kappaleen.

Saarilavalla samaan aikaan esiintyi juuri uuden albuminsa julkaissut ihastuttava Stella, jonka kaunista laulua ja soittoa oli kerääntynyt katsomaan tuhatpäinen yleisö. Jukka Pojan & Sound Explosionin keikan reaggea sopi sunnuntaipäivän tunnelmaan erinomaisesti ja aurinkokin alkoi paistaa.

Tanskalainen Volbeat heitti tuttuun tapaansa energisen keikan ja 20 000 katsojaa taputti tyytyväisenä käsiään. Kellon lyödessä kahdeksan alkoi Päälavan edustalle jälleen valumaan tuhansia ihmisiä odottaen jo kuumeisesti festivaalin pääesiintyjää. Jännitys ja odotus oli suorastaaan käsinkosketeltavaa ja sitten esirippu poistui estradilta. Siinä se oli vuosien odotuksen jälkeen, ensimmäistä kertaa Suomessa, System Of A Down. Näillä lakeuksilla ei koskaan ole nähty yhtä huumaavaa tunnelmaa ja isoa kuoroa, kun ”Hypnotize” kajahti ilmoille. Tästä kerrotaan vielä lapsille.

Provinssirockin sunnuntai oli ennakkoon loppuunmyyty ja festivaalialueella vieraili päivän aikana jälleen 28 000 vierasta. 33. Provinssirockista tuli tähän mennessä kaikkien aikojen vuosi, sillä uudeksi yleisöennätykseksi muodostui 81 000 kävijää. Edellinen yleisöennätys on vuodelta 2008, jolloin Törnävänsaaressa nähtiin 75 000 festivaalikävijää. Järjestelyt sujuivat hyvin ja yleisö vietti Seinäjoella kolme päivää hymyssä suin. Viranomaisten mukaan Provinssiyleisö oli erittäin rauhallista ja yleisö oli saapunut huvialueelle nauttimaan musiikkitarjonnasta. Ennätysmäiseen kävijämäärään nähden oli poliisilla rauhallinen viikonloppu.

Provinssirockia järjestävä Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys ry. täyttää ensi vuonna 20-vuotta ja toivottaa jälleen kaikki lämpimästi tervetulleeksi 34. Ihmisten Juhlaan! Nähdään jälleen Provinssirockissa 15.-17.6.2012.

http://www.provinssirock.fi