03.07.2017

Sysmän Suvisoitto tarjoaa yleisölleen rockia, bluesia ja klassista musiikkia

Monipuolinen Sysmän Suvisoitto -festivaali alkoi lauantaina 1.7. Konserit ovat tähän mennessä vetäneet yleisöä runsaslukuisesti ja jatkoa on luvassa. Konserttipaikkoina ovat mm. Sysmän ja Luhangan kirkot, Krouvin lava sekä Virtaan kartano. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii lahtelainen kapellimestari Esa Heikkilä.

Huomenna tiistaina 4.7 sysmäläisten oma konsertti ottaa paikkansa Sysmän kirkossa. Konsertissa esiintyy Sysmän Kamarikuoro ja pianisti-urkuri Jaak Luts yhdessä Suvilaulu-leirillä kootun Nuorten kesäkuoron kanssa.

Keskiviikkona 5.7 Krouvin lavalla esiintyy J. Karjalainen. Tällä hetkellä konsertti on artistin ainoa Päijät-Hämeen alueella ja ensimmäinen Sysmän Suvisoitossa.

Suvijazzissa palataan bluesin syntysijoille New Orleansiin yhdessä Pentti ’Baby Boy’ Varhaman ja ’The Big Easy’ –bändin kanssa Vanhassa Alasimessa torstaina 6.7.

Festivaalin yksi tärkeimmistä konserteista on lahtelaistaustaisen kapellimestarin Osmo Vänskän konsertti perjantaina 7.7 Sysmän kirkossa, jossa Osmo esiintyy tällä kertaa klarinetilla yhdessä johtamansa Minnesota Orchestran konserttimestarin Erin Keefen ja pianisti Juho Pohjosen kanssa. Ohjelmassa on mm. Smetanan ’Kotimaasta’, Stravinskyn ’Sotilaan tarina’, Bartókin ’Kontrasteja’ sekä Kalevi Ahon Osmolle ja Erinille säveltämä häälahjateos ’ER-OS’.

Festivaalin Päätöskonsertissa kuullaan uutta Bellosio-viulisti Elisar Riddeliniä Mikkelin Kaupunginorkesterin solistina lauantaina 8.7 Luhangan kirkossa. Ohjelmassa Sibeliuksen, Sallisen, Rautavaaran ja Norgrenin säveltämää suomalaista orkesterimusiikkia. Konsertin johtaa Esa Heikkilä.

Liput ovat myynnissä Lippupisteessä, Lahdessa Lahti Region -toimipisteellä, Sysmän kirjakaupassa ja ovella siinä tapauksessa, jos lippuja on jäljellä.

Lippujen hinnat ja ohjelma osoitteessa www.suvisoitto.fi/ohjelma-2017

Sysmän Suvisoitto järjestetään 1.-8.7.2017