29.06.2018

Sysmän Suvisoitto 2018 lähestyy!

Sysmän Suvisoitto 2018 alkaa lauantaina 30.6 kestäen 7.7 asti. Taiteellisen johtajan, kapellimestari Esa Heikkilän, suunnittelema konserttikattaus on jälleen korkeatasoinen ja monipuolinen.  Festivaalin avauskonsertti järjestetään tutulla VPK:n lavalla, jonne saapuu esiintymään Juha Hostikka ja Dallapé. Sunnuntaina maamme eturivin barokkiyhtye Baccano esiintyy kahdesti Vanha-Olkkolan kartanossa. Perinteinen kuorokonsertti Sysmän kirkossa onnittelee satavuotiasta Viroa virolaisella kuoro- ja pianomusiikilla. Tiistaina Suvisoiton muusikot jalkautuvat ympäri Sysmää, kun vuorossa ovat promenadikonsertit. Tapahtuma on yleisölle ilmainen. Päivä huipentuu illan kamarimusiikkikonserttiin, jonka ohjelmiston on koonnut viime vuonna Bellosio-viulistiksi valittu Elisar Riddelin. Ohjelmassa kuullaan muun muassa modernia suomalaista musiikkia säveltäjä Sauli Zinovjevilta.

 

Festivaalin yksi suurimmista konserteista järjestetään Krouvin lavalla keskiviikkona 4.7, jolloin esiintyjäksi saapuu Juha Tapio.  Perjantaina paikkansa Suomen musiikkielämän huipulla vakiinnuttanut Kamus-kvartetti konsertoi Sysmän kirkossa. Festivaalin päätöskonsertti kuullaan Luhangan kesäkirkossa, jonne esiintymään saapuu Jyväskylä Sinfonia solistinaan Johanna Rusanen-Kartano. Konsertin johtaa Esa Heikkilä.

Konsertit ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja lipunmyynti on ollut vilkasta. Erityisesti Juha Tapion konserttiin liput ovat menneet kovaa vauhtia, mutta tilaa on vielä jäljellä. Vuonna 2017 festivaalin yhteiskävijämäärä oli noin 2000. Tänä vuonna tavoitellaan samoja lukemia.

www.suvisoitto.fi