16.02.2017

Sysmän Suvisoiton vieraiksi mm. Osmo Vänskä ja J.Karjalainen

Lahtelaisen kapellimestari Esa Heikkilän johtama Sysmän Suvisoitto -festivaali järjestetään 1.-8.heinäkuuta Sysmässä ja lähiseudulla.

Päijät-Hämeen yksi merkittävimmistä kulttuuritapahtumista järjestetään tänä vuonna jo 32. kerran.

Ohjelma sisältää festivaalille ominaiseen tapaan monipuolisesti niin klassista kuin kevyempää musiikkia. Kapellimestari Osmo Vänskä konsertoi Sysmän kirkossa klarinetilla vaimonsa, viulisti Erin Keefen ja pianisti Juho Pohjosen kanssa. Konsertin ohjelmassa on mm. Kalevi Ahon pariskunnalle säveltämä häälahjateos, ja Stravinskin Sotilaan tarina.

Luhangan kirkossa soittavat viulisti Elisar Riddelin ja Mikkelin kaupunginorkesteri Esa Heikkilän johtamana. Sysmän Teatteritalolla on luvassa Sara Etelävuoren viimeinen konsertti Bellosio-viululla.

Suvisoitto luovuttaa hallinnoimansa arvoviulun eteenpäin seuraavalle nuorelle viulistille, jonka nimi julkistetaan konsertin yhteydessä.

Festivaali on osa valtakunnallista Suomi100 -tapahtumakalenteria, ja tämä näkyy mm. kirkkokonserttien ohjelmassa, sekä Suomi-Filmien musiikista inspiraationsa ammentavan Hannu Lehtosen ja Arja Korisevan konsertissa.

Yksi kevyemmän ohjelmiston vetonauloista on Suvisoiton debyyttinsä tekevä J.Karjalainen. Bändi esiintyy Hartolassa Krouvin lavalla 5.7.

Koko ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.suvisoitto.fi ja liput ovat myynnissä Lippupisteessä.