20.02.2018

Sysmän Suvisoiton festivaalille arvokas perintö helsinkiläiseltä Margareta Härmältä

Tänä kesänä 33. kerran järjestettävä sysmäläinen musiikkifestivaali on vastaanottanut 100 000 euron arvoisen perinnön festivaalia koko sen toiminta-ajan tukeneelta Margareta Härmältä. Sysmäläistaustainen Helsingissä asunut kulttuurivaikuttaja, musiikkipedagogi Margareta Härmä kuoli vaikeaan sairauteen 3.6.2017. Elinaikanaan Härmä kohdisti lahjoituksensa suoraan Suvisoiton taidemusiikin konserttien järjestämiseen, ja vuosittain aina yksi Suvisoiton konsertti on ollut rouva Härmän, tai tähän asti anonyymina pysyneen ”Suvisoiton ystävän” nimikkokonsertti. Lahjoitukset pidettiin Härmän toiveesta anonyymeina hänen kuolemaansa saakka.

Hallitus on perustanut Margareta Härmän muistorahaston, josta vuosittain kohdistetaan tuki taiteellisen ohjelmiston järjestämiseen. Sysmän kunnan tärkeän vuosittaisen tuen ja varmistuneen perinnön avulla pyritään takaamaan festivaalin toteutuminen ja laadukas ohjelmisto ainakin seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi. Yhdistyksen kokonaisbudjetti vuonna 2018 on 124 600 euroa, josta taiteellisen ohjelmiston osuus on 50 000 euroa. Festivaalin ja sen taustalla toimivan yhdistyksen rahoitus on tukeutunut toiminnan alkuajoista asti Sysmän kunnan avustuksen, yksityisen tuen ja lipputulojen muodostamaan kokonaisuuteen.

Festivaalilla on merkittävä rooli Sysmän kunnan ja lähiseudun kulttuurielämän ylläpitäjänä.

 

ESA HEIKKILÄ JATKAA TAITEELLISENA JOHTAJANA

Suvisoiton taiteellisena johtajana on vuodesta 2016 toiminut Lahdessa asuva kapellimestari Esa Heikkilä. Suvisoiton hallitus on päättänyt jatkaa Heikkilän vuonna 2018 päättyvää sopimusta vuoteen 2020 asti.

 

OHJELMISTOSSA MONIPUOLISESTI NIIN KLASSISTA KUIN KEVYTTÄ

Sysmän Suvisoiton tämän kesän ohjelmisto on julki festivaalin kotisivulla Suvisoitto.fi, ja liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä.

Luhangan kirkossa esiintyvät Johanna Rusanen ja Jyväskylä Sinfonia Esa Heikkilän johdolla, Sysmässä esiintyy mm. Kamus-kvartetti ja Baccano-barokkiyhtye, Järvi-Hämeen Osuuspankin omistamaa Bellosio-arvoviulua soittava Elisar Riddelin, pianisti Diana Brekalo sekä sellisti Sirja Nironen. Kevyempää ohjelmistoa edustavat Hartolan krouvin lavalla esiintyvä Juha Tapio ja VPK-lavalla soittava Dallapé.

Sysmän Suvisoitto järjestetään 30.6.-7.7.2018.

www.suvisoitto.fi