28.06.2016

Sysmän Suvisoitto tuo lavalle niin klassista kuin kevyttäkin musiikkia

Sysmän Suvisoitto -festivaali järjestetään tänä vuonna 31. kerran 2.-9.7. Sysmässä ja sen lähiseudulla. Monipuolinen tapahtuma sisältää tuttuun tapaansa niin klassista kuin kevyempää musiikkia, ja sen taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Esa Heikkilä.

Festivaali alkaa lauantaina 2. heinäkuuta klo 19, kun Luhangan kirkossa kuullaan W.A. Mozartin sielunmessu ja musiikkia säveltäjävieras Harri Ahmakselta. Solisteina konsertissa esiintyvät Mari Palo, Tuija Knihtilä, Mika Pohjonen ja Heikki Orama. Solistien lisäksi esiintyvät Lohjan kaupunginorkesteri ja Dominante-kuoro. Johtaa Esa Heikkilä.

Sunnuntaina 3. heinäkuuta festivaaliin saapuu taiteilijoita Ruotsista ja Englannista. Sysmän vanhan pappilan Ruustinnan vintissä esiintyvät viulisti Hugo Ticciati ja sellisti Jamie Walton. Ohjelmassa on musiikkia muun muassa Maurice Ravelilta ja Zoltán Kodalýlta. Konsertteja järjestetään samana päivänä kaksi, ensimmäinen klo 15 ja toinen klo 17.

Maanantaina 4. heinäkuuta klo 19 kuullaan Sysmän kirkossa Sysmän omaa kamarikuoroa, sekä seurakunnan lapsi- ja nuorisokuoroa Leena Palmin ja Lea Lutsin johtamina. Ohjelmassa on hengellistä musiikkia sekä Jaak Lutsin piano- ja urkusooloja. Konsertin solisteina esiintyvät Jukka Kärkkäinen, Lea Luts ja Amanda Luts.

Tiistaina 5. heinäkuuta klo 18.30 Sysmän teatteritalolla kuullaan musiikkia isä-tytär –duolta, pianisti Rauno Jussilalta ja viulisti Maaria Leinolta. Ohjelmassa on Modest Musorgskin ”Näyttelykuvia” sekä Beethovenin Kreutzer –sonaatti.

Keskiviikkona 6. heinäkuuta klo 19 Sysmän VPK:n lavalle saapuvat Hannu Lehtonen, Mari Palo ja Seppo Hovi. ”Kesäillan toivotut” -konsertissa yleisö pääsee arvuuttelemaan kappaleita ”Lauantai-illan toivottujen” tapaan.

Torstaina 7. heinäkuuta järjestetään promenadikonsertit sysmäläiseen tapaan. Luvassa on lyhyitä ilmaiskonsertteja Sysmäntien varrella. Promenadi alkaa Lintan kammarista klo 11 ja päättyy kirjastoon klo 13. Illaksi päädytään Rantaterassille, jossa esiintyy Suomiklezmer-yhtye Sampo Lassila Narinkka.

Perjantaina 8. heinäkuuta klo 19 Sysmän kirkossa järjestettävässä konsertissa kuullaan Harri Ahmaksen musiikkia Sinfonia Lahti Chamber Ensemblen ja nuorisosinfoniaorkesteri Vivon soittamana. Lisäksi kuullaan viulisteilta Sara Etelävuorelta ja Elisar Riddeliniltä Bachin kaksoisviulukonsertto.

Lauantaina 9. heinäkuuta klo 19 festivaaliviikko päättyy Hartolaan Krouvin lavalle, kun Vesa-Matti ”Vesku” Loiri esittää tulkintoja muun muassa Eino Leinon runoista kitaristi Peter Lerchen ja Lohjan kaupunginorkesterin kanssa. Johtaa Esa Heikkilä.

Festivaalin koko ohjelmaan voi tutustua sivulla www.suvisoitto.fi ja lippuja myydään Lippupisteessä ja Sysmän kirjakaupassa.