13.07.2016

Sysmän Suvisoiton kävijä- ja lipunmyyntitavoitteet ylittyivät

Sysmän Suvisoitto -festivaali järjestettiin tänä vuonna 31. kerran 2.7-9.7. Viime vuoden 30-vuotisjuhlafestivaaliin verrattuna kävijämäärä oli vähäisempi (arviolta 2200), mutta myös konsertteja järjestettiin vähemmän. Kävijämäärän ja lipunmyynnin osalta festivaali ylitti tavoitteet.

Uuden taiteellisen johtajan, Esa Heikkilän, myötä ohjelmisto oli monimuotoinen, ja piti sisällään tyyliltään erilaisia musiikkitapahtumia. Festivaalit tarjosivat muun muassa kirkkokonsertteja, kamarimusiikkia Suomesta ja ulkomailta, lasten sävellyksiä Suvisoiton leirin myötä, kevyttä musiikkia sekä ilmaiskonsertteja promenaditapahtuman merkeissä.

Yksi yleisön suosikki oli festivaalin aloittanut konsertti ”Quantus tremor est futurus” Luhangan kirkossa. ”Kesäillan toivotut” VPK:n lavalla veti hyvin yleisöä sateisesta säästä huolimatta. Festivaalin päättänyt konsertti ”Runoilijan tie” Krouvin lavalla oli konserteista menestyksekkäin. ”Suvisoitto järjesti konsertin Krouvin lavalla ensimmäistä kertaa. Paikkana se oli toimiva: tilaan mahtui reilusti yleisöä ja se sopi vahvistetulle musiikille hyvin”, toteaa tuottaja Maria Luts.

Taiteellinen johtaja Esa Heikkilä kommentoi festivaalitunnelmiaan monipuolisesti. Heikkilä on tyytyväinen järjestäjäjoukon hyvään asenteeseen ja ryhmähenkeen. Esiintyjille festivaali oli inspiroiva, ja yleisö löysi tiensä hyvin konsertteihin. Heikkilä on myös tyytyväinen taiteelliseen lopputulokseen: ohjelmiston linjauksesta, monipuolisuudesta ja tasapainosta tullut positiivinen palaute on ollut runsasta.

Vuoden 2017 Sysmän Suvisoitto järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeen heinäkuun alussa. Ohjelmisto ja päivämäärät tarkentuvat myöhemmin, mutta festivaali on jo kovassa suunnitteluvaiheessa. Ensi vuonna myös Bellosio-viulu saa uuden haltijan.