24.04.2014

Suzanne Vega ja Pharoah Sanders Quartet Pori Jazziin

Yhdysvaltalaiset laulaja-lauluntekijä Suzanne Vega sekä jazzmuusikko Pharoah Sanders ovat Pori Jazzin uusia kiinnityksiä. Molemmat artistit esiintyvät torstaina 17. heinäkuuta Kirjurinluodon konsertissa, jonka ohjelmaan on lisätty yhteensä viisi uutta esiintyjää. Konsertin ohjelmisto on nyt valmis.

Suzanne Vega on folkpop-musiikissaan kantaa ottava laulaja ja lauluntekijä. Hän nousi maailmanmaineeseen 1980-luvulla albumillaan Solitude Standing, jonka hittejä olivat ”Tom´s Diner” ja ”Luka”. Suzanne Vegan levyt ovat nousseet listojen kärkeen sekä Yhdysvalloissa että Briteissä. Vegan uusin albumi Tales From the Realm of the Queen of Pentacles on ollut arvostelumenestys myös Suomessa.

Saksofonisti Pharoah Sanders, 73, lukeutuu legendaarisimpiin jazzmuusikoihin, jotka yhä jatkavat aktiiviuraansa. Sanders on niin kutsutun spirituaalisen jazzin keskeinen hahmo, jonka diskografiasta löytyy useita ikonisia jazzlevytyksiä. Kvartettinsa kanssa Poriin saapuva Sanders esiintyi edellisen kerran Pori Jazzissa vuonna 1981.

Maailmanmusiikin rytmejä, sielukasta bluesia, kotimaista jazz-iskelmää…

Kirjurinluodon konserttipuiston ohjelma torstaina 17.7. on nyt valmis. Konsertin uusiin kiinnityksiin kuuluu kanadalainen The Souljazz Orhestra, joka jazzin ja soulin ohella yhdistelee musiikissaan afrikkalaisia ja karibialaisia rytmejä sekä lattarisoundia. Poriin saapuu myös yhdysvaltalainen bluesin ja soulin taitaja John Németh, joka on kerännyt runsaasti huomiota alan diggaripiireissä.

Torstain uusi kotimainen kiinnitys on HERD & Aili Ikonen, jonka tuore yhteisprojekti ”Jazzbasilli” sukeltaa suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä sävellyksiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten ”Pojat”, ”Valoa ikkunassa” ja ”Suklaasydän”.

Pori Jazz -torstain pääesiintyjä 17. heinäkuuta on Bob Dylan. Kirjurinluodon konserttipuistoon nousee ensi kesänä kolme eri esiintymislavaa, joilla musiikki soi iltapäivästä yöhön asti. Kaikkien lavojen ohjelmisto sisältyy 70 euron päivälipun hintaan, ja lipunmyynti on käynnissä Lippupalvelussa. Kirjurinluodossa nähdään torstaina yhteensä 13 eri esiintyjää.

Pori Jazz järjestetään 12.-20.7.2014.

www.porijazz.fi