08.07.2024

Suurin osa Kajaanin Runoviikon esityksistä myytiin loppuun – Käyntimäärät edellisen vuoden tasoa, tulotavoitteet ylittyivät 

Yli puolet Kajaanin Runoviikon maksullisista esityksistä myytiin loppuun. Myytyjen lippujen määrä nousi samaan kuin vuonna 2023, vaikka esityksiä oli edellistä vuotta vähemmän. Tähän vaikuttivat sekä kesästä 2023 poikkeavat esitystilat että ensimmäistä kertaa toteutettu Runoviikon festivaalipäivä, joka keräsi Liikuntapuistoon lähes tuhatpäisen yleisön.

Runoviikolla oli käytössä kolme suurempaa esitystilaa Teatteritalon remontin valmistuttua alkuvuodesta. Suuremmissa tiloissa olevia esityksiä myös myytiin täyteen edellistä vuotta enemmän. Loppuunmyytyjä olivat muun muassa Kaj Chydeniuksen lauluja -konsertti Kaukametsän salissa, Tältä kohtaa Aila -esitys Teatteritalossa ja Lännen maata -konsertti Kouta-salissa.

Erityistä verrattuna edelliseen kesään oli se, että esitykset myytiin pääosin loppuun tapahtuman aikana. Ennakkoon loppuunmyyty oli ainoastaan Ella Pyhällön ja Miia Nuutisen ensi-iltaesitys Äiti, jonka toinenkin näytös myytiin loppuun tapahtuman aikana.

Runokiven paljastus oli yksi tapahtuman kohokohdista ja Suven runoilija Tomi Kontion Runoilijan ääni -haastattelu kiinnosti yleisöä laajasti. Tomi Kontio esiintyi myös avajaisissa ja Kirkkoillassa.

Kajaanin Runoviikko täyttää 50 vuotta samana vuonna, kun vietetään Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta. Molempiin valmistautuminen aloitettiin tänä kesänä. Iiro Kajas ja Malla Kuuranne pitivät ensimmäisen historiikkiluentonsa osana kesän ohjelmaa. Sarja saa jatkoa seuraavina kesinä. Osana Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuoden hanketta nähtiin Juha Hurmeen ja työryhmän loppuunmyyty esitys 3000 vuotta itämerensuomalaista runoutta, joka myös saa jatkoa tulevina kesinä.

Kajaanin Runoviikko järjestettiin 3.-7. heinäkuuta.

Ensi vuonna Kajaanin Runoviikko järjestetään 2.-6.7.2024. Kati Outinen jatkaa tapahtuman taiteellisena johtajana.

www.runoviikko.fi

 

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.07.2024

30. Veikko Sinisalo -kilpailun on voittanut näyttelijä Eeva Kaihola esityksellään Lieveilmiö Kajaanin Runoviikolla

30. kerran järjestetyssä Veikko Sinisalo – kilpailussa finaalissa nähtiin kuusi tasokasta nuorta esiintyjää. Kilpailun finaaliesitykset olivat korkeatasoisia, omaehtoisia ja voimakkaasti ajassa eläviä teoksia. Nuorten tekijöiden tematiikassa esiin nousi erityisesti sanomisen tahto ja taiteella vaikuttaminen. Raati,…