19.10.2020

Suuria tunteita Kaakon Kamarimusiikin Syyssoitossa 31.10.-1.11.

Kaakon Kamarimusiikin Syyssoitto soi pyhäinpäivän viikonloppuna kahden konsertin voimalla Virolahden kirkossa.

Ensimmäinen konsertti kuullaan 31.10. pyhäinpäivänä, jolloin hiljennytään muistamaan aiempia sukupolvia. Iltakonsertin tunnelma on harras ja teosten teemat liikkuvat myös elämän ja kuoleman rajalla. Säveltäjänimet Šostakovitš, Penderecki, Pärt, Rautavaara ja Prokofjev takaavat syvällisen musiikkielämyksen.

Sunnuntai-iltapäivän 1.11. konsertissa tunnelma vaihtuu, kun elämä ja lämpö voittavat romantiikan mestareiden Beethoven ja Brahmsin sävelten myötä. Tulkinnoista vastaavat festivaalin tutut taiteilijat Jukka Merjanen, viulu, Tuomas Ylinen, sello, Sam Parkkonen, käyrätorvi ja Tuomas Turriago, piano.

Syyssoiton avaussanat tulee lausumaan kirkkoherra Juha Tanska. Avausillan konsertti omistetaan Virolahden kappeliseurakunnalle. Virolahti mainittiin ensimmäistä kertaa kirkkopitäjänä 650 vuotta sitten, vuonna 1370.

Festivaalin työryhmä seuraa tällä hetkellä hyvin tarkoin koronatilannetta Kymenlaaksossa. Tilanne on nyt maakunnassa rauhallinen ja konserttijärjestelyt etenevät. Turvaväleistä ja hygieniasta pidetään tarkoin huolta, mikä onnistuukin hyvin Virolahden tilavassa kirkossa. Yleisölle suositellaan vahvasti maskin käyttöä ja ohjeita päivitetään tapahtuman nettisivuille koko ajan. – Toimintamme on hyvin organisoitua, kertoo toiminnanjohtaja Siru Ahopelto. – Tämä kaikki aiheuttaa muutoksia totuttuihin tapoihimme, mutta ohjeiden noudattaminen takaa meille kaikille musiikista nauttimisen turvallisesti.

Molemmat konsertit ovat väliajattomia. Lippuja saa ennakkoon Lippupisteestä. Konserttipaikalla lipunmyynti alkaa tuntia ennen.

www.kaakkofestival.fi