10.08.2012

Susanne Linken koreografia Turun musiikkijuhlilla lauantaina

Susanne Linken Vaellus-teos yhdistää musiikin, tanssin ja arkkitehtuurin koskettavaksi kokonaisuudeksi. Turun musiikkijuhlien toisena päivänä alkavat myös Lounas- ja Kotikonserttisarjat, ja ilta päättyy Minna Lindgrenin suoraan radiolähetykseen Ravintola Koulusta.

Erik Bryggmanin suunnittelemassa Ylösnousemuskappelissa koetaan lauantaina 11.8. ja sunnuntaina 12.8. koskettava Vaellus-teos, joka yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja tanssin. Maailmankuulu modernin tanssin uranuurtaja Susanne Linke tekee nyt ensimmäistä kertaa koreografian suomalaisille tanssijoille. Teoksen musiikkina on Schubertin jousikvartetto ”Tyttö ja kuolema”.

YLE Radio 1:n ohjelma Minna Lindgrenin Väitöstilaisuus vierailee Turun musiikkijuhlilla lauantaina 11. elokuuta. Yleisö on tervetullut seuraamaan suoraa lähetystä Ravintola Koulun Bellman-salista, jossa musiikista ja vallasta keskustelevat Lindgrenin johdolla Topi Lehtipuu, kulttuurihistorian professori Hannu Salmi ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen. Pianistina on Seppo Kantonen.

Turun musiikkijuhlien mestarikurssioppilaat esiintyvät Turun taidemuseon Lounaskonserteissa lauantaina 11.8. sekä tiistaista perjantaihin 14.–17.8. Suosituissa konserteissa kuullaan tänä vuonna esiintymisiä Soile Isokosken, Elisabeth Werresin, Erkki Lahesmaan, Alexander Vinnitskin ja Antti Siiralan mestarikurssioppilailta. Uutena konserttisarjana järjestetään Kotikonsertit Mikko Heiniön (11.8.), Rettigin suvun (12.8.) ja Jan-Erik Anderssonin ja Marjo Malinin (18.8.) kodeissa. Kamarimusiikkikonserteissa esiintyvät kamarimusiikkiyhdistys Artsopan muusikot.

http://www.tmj.fi