22.05.2015

Suosittuun Kotkan Meripäivieen Vuoden Merilaulu -kilpailuun osallistui yhteensä 185 kappaletta

Vuoden Merilaulu on sävellys- ja sanoituskilpailu, jossa etsitään aiemmin esittämättömiä lauluja. Kappaleiden aihepiiri on tekijöiden vapaasti valittavissa, eli sanoituksien ei tarvitse liittyä mereen.

– Tällä kertaa mikään finaalikappaleista ei edustakaan meriaihetta, mikä saattaa olla hyvä asia kappaleen tulevaisuutta silmällä pitäen, pohtii kilpailun tuomariston puheenjohtaja, kapellimestari Esa Nieminen.

Finaalista on hänen mukaansa tulossa monipuolinen.

– Mukana on niin räppiä ja kuplettia kuin poppia ja laulelmaakin. Todella monipuolinen finaali siis luvassa, myös biisintekijöiden suhteen, sillä mukana on niin konkareita kuin uudempia nimiäkin, Nieminen kertoo.

Esiraadin valitsemat 10 finaaliteosta kuullaan Kotkan Meripäivillä Kotka-lavalla ilmaiskonserttina perjantaina 24.7. klo 15.00. Tapahtuman juontaa laulaja, sanoittaja Kaija Kärkinen ja kilpailijoita säestää ammattilaisbändi, jonka kapellimestari Mikko Mäkinen kokoaa. Kilpailun pääpalkinto on arvoltaan 2000 euroa. Myös paras esitys palkitaan 1000 euron Kotkan Ruusu -palkinnolla.

Kilpailun järjestää Kotkan kulttuuriasiainkeskus, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry sekä Warner Music Finland. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii kapellimestari Esa Nieminen.

 

Vuoden Merilaulu 2015 -finalistit

Kannattaa jakaa (säv Sami Tamminen ja Outi Keskitalo, san Sami Tamminen)

Kotiin (säv & san Juhani Valkama)

Lomalla (säv & san Eetu Koskelainen)

Läpikuultavaa kultaa (säv & san Sami Tamminen)

Mielen päällä (säv & san Juha Mieskonen)

Mies (säv & san Laura Sippola)

Miestä vailla (säv & san Jussi Asu)

Rakensinko pyykkituvan (säv Erkki Koivisto, san Lotta Salonen)

Reppuselkään (säv Jussi Rasinkangas san Lotta Salonen)

Täydelliset virheet (säv Sanna-Mari Titov ja  Jaakko Järvensivu, san Mirjam Paaso)

 

Kotkan Meripäivät järjestetään 23.-26.7.2015.

www.meripaivat.com