18.07.2018

Suomen monipuolisin kaupunkifestivaali Kotkan Meripäivät alkaa ensi viikolla

Suomen suurin kaupunkifestivaali kokoaa ennakkoarvioiden mukaan tänäkin vuonna Kotkansaarelle yhteensä yli 200 000 kävijää neljän päivän aikana torstaista 28.7. sunnuntaihin 31.7. Tapahtuma-alue on tänä vuonna pääosin Kantasatamassa ja Kauppatorilla.

Kotkansaarella on Meripäivien aikana loputtomasti nähtävää ja koettavaa, kun koko kaupunki muuttuu hyväntuuliseksi karnevaaliksi. Meripäivät on koko perheen tapahtuma, ja kymmenien oheistapahtumien joukosta löytyy paljon ohjelmaa, joka kiinnostavat sekä isompia että pienempiä festivaalivieraita.

Ohjelma
Kantasataman Meripäiväalue avautuu torstaina 26.7. klo 10. Samana iltana tapahtuma käynnistyy näyttävästi klo 18 avajaisparaatilla, joka on Suomen suurimpia vuotuisia juhlaparaateja. Mukana on tänä vuonna 54 esiintyjäryhmää, ja paraatia saapuu seuraamaan arviolta yli 30.000 ihmistä Keskuskadun varrelle. Järjestäjä suosittelee saapumaan Kotkansaarelle torstaina julkisilla kulkuvälineillä. Paraatin jälkeen pidetään Kotkan torilla sijaitsevalla Kotka-lavalla avajaisjuhlallisuudet, jossa kaupunginjohtajan Meripäivätervehdyksen lisäksi paljastetaan myös tämän vuoden Meripäiväneuvos ja -neuvoksetar sekä tämän vuoden paras paraatiryhmä.

Tämän kesän kovimmat bileet juhlitaan uudistuneella V2 areenalla, jossa nähdään kotimaisen musiikin kovia nimiä kuten Ismo Alanko, CMX, Stam1na sekä Mira Luoti, Pauli Hanhiniemi, Happoradio ja Erja Lyytinen. Myös Meripäivien suositut Yleisessä Saunassa -juhlakonsertit kuullaan V2 areenalla avajaispäivänä torstaina 26.7. klo 20 ja perjantaina klo 13. Junnu Vainion syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta ja juhlakonserteissa mestarin lauluja tulkitsevat Juha Tapio, Katri Helena ja Paula Koivuniemi. Yleisessä Saunassa -juhlakonsertit juontaa Otto Kanerva. Lisäksi konserteissa kuullaan viime vuosilta tuttua huippumuusikoista koostuvaa Kalle Torniaisen bändiä, jossa soittavat Lenni-Kalle Taipale, Ako Kiiski, Peter Enberg ja Petri Ikkelä. Liput konsertteihin kannattaa hankkia ennakkoon, sillä V2 areenan kapasiteetti on viime vuosia pienempi.

Yleisön suosikki ja viimeisten viiden vuoden aikana paikkansa meripäivätarjontaan vakiinnuttanut Kotka-lava sijaitsee tänä vuonna Kotkan Kauppatorilla. Kotka-lavalla nähdään ja kuullaan torstaista lauantaihin musiikkia
rautalangasta bilecovereihin ja Pahojen poikien lauluista kansanmusiikkiin. Uusina ohjelmanumeroina ovat mm. skumppajooga, burleskitaiteilija Lily Wanderlustin show ja Juha Vainion juhlavuoden hengessä kuultava Junnukaraoke sekä Junnu Vainio -aiheinen tietokilpailu. Tänä vuonna lavaa emännöi upea näyttelijä Ella Mustajärvi. Kotka-lavalle ei ole pääsymaksua ja ohjelmaa on aina torstaista klo 15 lauantaihin klo 24 asti.

Kotkansaarella on koko neljän päivän ajan runsaasti nähtävää ja koettavaa, mm. Tivoli Seiterä, Merimarkkinat, Ruotsinsalmen ajot, Meripäiväkoris ja pellehyppyjen SM-kisashow.

Ruokaa ja juomaa moneen makuun
Meripäiväalueella sijaitsee useita houkuttelevia ja eri teemaisia ravintoloita ja anniskelualueita. Kesän uutuus ravintolapuolella on pienpanimo-baari, joka tuo uuden ja toivotun lisän Meripäivien tarjontaan. Kotka Steam Brewery, Malmgårdin Panimo ja Takatalo & Tompuri Brewery tuottavat yhteistyössä ravintolan, jossa voi nauttia laadukkaita ja palkittuja craft beer – tuotteita ja pientä purtavaa.

Tämän vuoden uutuus ruokapuolella on Vellamon vieressä sijaitseva Ruokatori. Ruokatorille on koottuna samaan kokonaisuuteen useita eri tyyppisiä ruokamyyjiä niin, että jokainen seurueen jäsen pääsee valitsemaan itselleen mieluisimman ruuan ja kaikki voivat istua yhdessä syömään ruokatorin keskellä sijaitseville viihtyisille yhteisille asiakaspaikoille.

Malttia ja iloista mieltä mukaan
Meripäivät kerää Kotkansaarelle neljän päivän aikana runsaasti juhlijoita ja ruuhkiltakaan ei täysin pystytä välttymään. Järjestäjä kehottaa varaamaan saapumiseen reilusti aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä.

Meripäivien aikana on voimassa useita väliaikaisia pysäköintikieltoja ja poikkeuksellisia ajojärjestelyjä. Muistisääntönä kannattaakin pitää, että pysäköinti on mahdollista siellä, missä sitä ei ole kielletty (normaalit säännöt voimassa), mutta liikennemerkit kannattaa aina tarkastaa pysäköidessään autoa.
Meripäivillä on tärkeää, että asiakkaat voivat nauttia rennosta tunnelmasta, festivaalihumusta ja hyvästä meiningistä turvallisessa ympäristössä. Turvallisuus on otettu aina ensisijaisesti huomioon tapahtuma-aluetta ja ohjelmaa
suunniteltaessa. Alueella on runsaasti järjestyksenvalvojia ja aktiivista yhteistyötä tehdään kaiken aikaa eri viranomaisten kanssa.

Tapahtuman kävijät voivat omalta osaltaan vaikuttaa tapahtuman turvalliseen onnistumiseen saapumalla paikalle iloisella festivaalifiiliksellä ja pitämällä huolta itsestään, omaisuudestaan ja muista juhlijoista.

www.meripaivat.com