01.03.2013

Suomen Kansallisooppera vierailee kesällä Urkuyö ja Aariassa

Suomen Kansallisooppera vierailee Espoon Urkuyö ja Aaria -festivaalilla 29.8. Tapahtuma alkaa 6.6. Mozartin Requiemilla. Festivaalin koko ohjelma julkistetaan 27.3., jolloin myös Urkuyö ja Aarialle suunniteltu uusi visuaalinen ilme tulee näkymään festivaaliesitteissä ja Internet-sivustolla.

Suomen Kansallisoopperan kokoonpanossa festivaalin päätöskonsertissa 29.8. esiintyvät mezzosopraano Lilli Paasikivi ja sopraano Hanna Rantala oopperan orkesterin ja naiskuoron kanssa. Elokuun alussa Suomen Kansallisoopperan taiteellisena johtajana aloittava Lilli Paasikivi ja Hanna Rantala esittävät kesäöisiä lauluja ja orkesteri ja kuoro myös omia numeroitaan. Konsertissa kuullaan muun muassa Felix Mendelssohnin musiikkia näytelmään Kesäyön unelma ja lauluja Hector Berlioz’n laulusarjasta Kesäöitä.

Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestetään Espoon tuomiokirkon keskiaikaisessa miljöössä aina torstaisin ajalla 6.6.–29.8. Festivaalin avaa Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem. Sen tulevat esittämään sopraano Hedvig Paulig, mezzosopraano Maria Kettunen, tenori Aki Alamikkotervo ja bassobaritoni Juha Kotilainen sekä Tapiolan Kamarikuoro ja E-ensemble. Teoksen johtaa festivaalin taiteellinen johtaja Hannu Norjanen.

Festivaalin koko ohjelma julkistetaan 27.3., jolloin alkaa myös lipunmyynti Lippupisteessä.

Urkuyö ja Aarialle uusi visuaalinen ilme

Urkuyö ja Aaria saa tänä vuonna uuden visuaalisen ilmeen, jonka toteuttavat Emilia Ahonen ja Inka Kosonen Aalto-yliopiston Median laitoksen graafisen suunnittelun koulutusohjelmasta. Uuden ilmeen myötä festivaalille on luotu pysyvä tunnus, jossa nimeä Urkuyö ja Aaria kiertää kirkkaan violetin värinen ääniaaltonauha. Visuaalisen ilmeen lähtökohtana ovat äänen dynaaminen elävyys ja musiikin vaihteleva rytmiikka. Ääniaaltonauha ilmentää festivaalin monipuolista musiikkitarjontaa ja uuden ilmeen värit tuovat esiin festivaalin kesäöistä tunnelmaa.
Ensimmäiset uuden ilmeen mukaiset materiaalit, festivaaliesitteet ja Internet-sivusto www.urkuyofestival.fi, saadaan käyttöön koko ohjelman julkistuksen yhteydessä maaliskuun lopussa.

Etusivu