07.07.2014

Suomen huiput Hangon Musiikkijuhlilla

Viidennet Hangon Musiikkijuhlat käynnistyvät sunnuntaina. Suomen eteläisimmällä festivaalilla esiintyvät klassisen musiikin kotimaiset huippunimet. Lisäksi on luvassa ranskalaista jazzia, taiteilijatapaamisia ja satukonsertti lapsille.

Festivaalin avajaiskonsertissa sunnuntaina 13.7. taituroi harmonikalla ja bandoneonilla Veli Kujala ja uruilla Susanne Kujala. Kamarikonsertissa 14.7. Petteri Iivosen, Samuli Peltosen ja Juho Pohjosen muodostama Sibelius Piano Trio soittaa Haydnia, Schumannia ja Beethovenia. Seuraavana päivänä ohjelmassa on pohjoismaiden lahjakkaimpiin pianisteihin lukeutuvan Juho Pohjosen sooloresitaali, jossa kuullaan balladeja Griegiltä, Brahmsilta ja Chopinilta. Barokkikonsertissa loistaa kansainvälisesti tunnettu barokkiviulisti Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch ja päätöskonsertin tähtenä on baritoni Jorma Hynninen.

”Jorma Hynninen on kertonut vetäytyvänsä vähitellen konserttielämästä ja Hangossa on yksi viimeisistä tilaisuuksista kuulla tätä upean uran tehnyttä baritonia. Konsertin nimi on Rakkaita lauluja ja ohjelma koostuukin Hynnisen lempilauluista”, kertoo festivaalijohtaja Milla Rantala.

Klassisen musiikin lisäksi Hangon Musiikkijuhlilla kuullaan Johanna Iivanaisen jazzkonsertti ja nautitaan jazzbrunsseista ravintola Origossa.

”Hangon merelliseen pikkukaupunki-idylliin taide ja korkeatasoinen musiikki sopivat aivan loistavasti. Hanko on ympäristönä inspiraation lähde niin taiteilijoille, yleisölle kuin musiikkileirin opiskelijoillekin”, innostuu Rantala.

Hangon Musiikkijuhlat täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Kuusipäiväisen festivaalin ohjelmaan kuuluvat konserttisarja, Hangon musiikkileiri ja ilmaistapahtumasarja HMJ Fringe. Festivaali järjestetään Hangon keskustassa 13.-18.7.2014.

www.hankofestival.fi