14.11.2012

Suomen Harmonikkaliitto juhlii komealla konsertilla

Suomen Harmonikkaliitto ry viettää 60-vuotisjuhlaa upean konsertin muodossa Tampere-talossa ensi lauantaina 17.11.2012. Harmonikkaliitto perustettiin Karijoella 27.9.1952. Se on yksi suurimmista musiikin harrastusjärjestöistä Suomessa.

Liiton 60-vuotisjuhlakonsertin ajatuksena Tampereella on osoittaa yleisölle harmonikan elävyys ja monipuolisuus nuorten soittajien käsissä ”Vanhaa kunnioittaen, mutta uutta kohti”. Konsertissa esiintyy nuorten soittajien valtakunnallista parhaimmistoa.

Kansainvälisesti menestynyt Nuori Suomalainen Harmonikkaorkesteri soittaa Janne Valkeajoen johdolla uusia orkesteriteoksia ja klassista musiikkia, mutta ohjelmistossa on myös mm. Astor Piazzollan musiikkia. Orkesterin soittajat ovat musiikin opiskelijoita Sibelius-Akatemiasta ja eri ammattikorkeakouluista. Orkesterin keski-ikä on noin 20 vuotta.

Ensimmäisen Kultaisen Harmonikan vuonna 1983 voittanut Maria Kalaniemi ja pianisti Timo Alakotila esiintyvät konsertissa 20 vuoden duo-kokemuksella. Sibelius-Akatemiasta valmistunut hanuristi Jonna Pirttijoki on tullut tunnetuksi myös ranskalaisen ja argentiinalaisen musiikin laulajana.

Konsertin nuorin solisti on 8-vuotias Hopeisen Harmonikan 2012 voittaja Kalle Makkonen Jyväskylästä. Hän edustaa konsertissa kaikkia niitä lahjakkaita ja innokkaita lapsia, jotka haluavat soittaa harmonikkaa.

Solisteina esiintyvät myös Kultaisen Harmonikan 2007 voittaja, nuoren polven taitavimpiin viihdemuusikoihin kuuluva Sami Hopponen Polvijärveltä, Kultaisen Harmonikan 2010 savonlinnalainen voittaja Viivi Maria Saarenkylä, joka on opiskellut muun muassa italialaisen jazzhanuristin Renzo Ruggierin johdolla sekä moninkertainen Suomen Pelimannimestari ja Kultaisen Harmonikan 2012 finalisti, sieviläinen Julia Suihkola, joka taitaa loistavasti muun muassa perinteisen harmonikkamusiikin genren.

Solisteja säestää Jari Puhakan orkesteri ja konsertin juontavat liiton puheenjohtaja Kimmo Mattila ja varapuheenjohtaja Seppo Lankinen.
Suomen Harmonikkaliitto toimi Helsingissä 1957-86, Tampereella 1986-95 ja se asettui Ikaalisiin 1995. Liitolla on noin 4000 jäsentä eri puolilla Suomea. Jäsenet ovat eri ikäisiä harrastajia, ammattimuusikoita ja soitonopettajia. Lisäksi liitolla on noin 60 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea, harmonikkakerhoja ja vastaavia harrastuspohjaisia yhdistyksiä.

Harmonikkaliitto on kansainvälisen harmonikkaliiton CIA:n jäsen ja kuuluu sitä kautta suureen maailmanlaajuiseen UNESCON alaiseen kulttuuriyhteisöön. Myös kansainvälisen harmonikkaliiton kotipaikka on Ikaalinen vuodesta 2006.

Sata-Häme Soi järjestetään seuraavan kerran 2.-7.7.2013.

Etusivu