10.03.2010

Suomalaista festivaaliosaamista viedään Hongkongiin

Aasian suurimpiin ja tärkeimpiin festivaaleihin kuuluva Hong Kong Arts Festival (25.2.-28.3.2010) on tänä vuonna kutsunut Finland Festivalsin yhteistyökumppanikseen festivaalin jokavuotisen symposiumin järjestelyissä.

Hong Kong Arts Festivalin johtaja Tisa Ho on tutustunut kahdella Suomen vierailullaan moniin festivaaleihin. ”Suomi tarjoaa lukuisia esimerkkejä hyvistä käytännöistä festivaalialalla, joten suomalaista osaamista on syytä esitellä myös Hongkongissa”, Tisa Ho sanoo. ”Suomen festivaalien korkea taso ja suuri lukumäärä asukaslukuun nähden on varsin vaikuttavaa meidän näkökulmastamme Haluamme kehittää Hongkongin taide-elämää ja uskon, että suomalaisilla on tässä asiassa paljon inspiroivaa kerrottavaa. Festivaalien kukoistus lienee tulos suuremmasta kokonaisuudesta, sillä taiteeseen ja taidekasvatukseen on Suomessa investoitu määrätietoisesti jo pitkään. Nyt se heijastuu monella tasolla yhtä aikaa.”

Symposiumin otsikko on ”5 Million People, 100 Festivals – the Experience of Finland” ja se järjestetään perjantaina 12.3.2010 Hong Kong Arts Festivalin laajassa Plus-osiossa. Paikalle on tulossa vajaa sata taidealan ammattilaista Hongkongista sekä median edustajia.

Seminaarin aloittaa Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla, joka kertoo festivaalien rakenteesta, taloudesta ja laajemminkin suomalaisesta kulttuuripolitiikasta. Hänen jälkeensä ääneen pääsevät Meta4-kvartetin Minna Pensola ja Tomas Djupsjöbacka, jotka kertovat festivaalien taiteellisesti johtamisesta ja erityisesti Meta4:n kollektiivisesti johtamasta ”Oulunsalo Soi – Oulun seudun musiikkijuhlat” -festivaalista. Ulkoministeriön julkisuusdiplomatian yksikön johtaja Timo Heino käsittelee puheenvuorossaan valtiollista kulttuuridiplomatiaa ja kulttuurin käyttöä Suomi-brändin rakennusaineena. Seminaarin lopuksi Kuhmon Kamarimusiikin johtaja Sari Rusanen kertoo Kuhmon kasvutarinan pienestä kylätapahtumasta maailmankuuluksi kamarimusiikkifestivaaliksi.

Seminaarin päätteeksi on mahdollisuus osallistua Meta4:n konserttiin. Nousujohteista kansainvälistä uraa tekevä kvartetti esiintyy Hong Kong Arts Festivalilla sekä 11.3 että 12.3.

Lisätietoja Hong Kong Arts Festivalista löytyy osoitteista www.hk.artsfestival.org ja www.hk.artsfestivalplus.org.