17.03.2014

Suomalaiset festivaalit jatkavat yhteistyötä Hong Kong Arts Festivalin kanssa

Aasian suurimpiin festivaaleihin kuuluva Hong Kong Arts Festival on jo toistamiseen kutsunut Finland Festivalsin yhteistyökumppanikseen festivaalin jokavuotisen symposiumin järjestelyissä. Vuonna 2010 symposium keskittyi pelkästään suomalaisfestivaalien osaamisen jakamiseen, nyt pääosassa on festivaalien hallinnolliset rakenteet, niiden asema eri maiden kulttuuripolitiikassa sekä muut menestystekijät.

Keskustelijoina 19.3.2014 järjestettävässä symposiumissa on arvovaltainen joukko suomalaisia ja aasialaisia festivaalijohtajia. Suomesta mukana ovat Helsingin juhlaviikkojen johtaja Erik Söderblom, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti ja Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla. Lisäksi mukana ovat Hong Kong Arts Festivalin johtaja Tisa Ho, Singapore Arts Festivalin johtaja Lee Chor Lin ja Melbourne Festivalin luova johtaja Josephine Ridge.

Structure and Success –otsikoitu tilaisuus on loppuunmyyty ja paikalle on tulossa runsas 100 hongkongilaista taidevaikuttajaa ja median edustajaa.

Suomalaiset ovat vahvasti esillä myös viikon loppupuolella: kuukauden kestävä Hong Kong Arts Festival huipentuu Savonlinnan Oopperajuhlien Lohengrin-produktion esityksiin 21. ja 23.3. Lisäksi savonlinnalaiset tarjoavat hongkongilaiselle yleisölle gaala-konsertin 22.3. Hong Kong Philharmponic Orchestraa johtaa Jari Hämäläinen ja kuorona on Savonlinnan oopperajuhlakuoro.

Lisätietoja Hong Kong Arts Festivalista, symposiumista ja Savonlinnan vierailusta löytyy oheisista linkeistä:
http://www.hk.artsfestival.org
http://www.hk.artsfestivalplus.org