13.05.2014

SottiisiMoves lähtee lapasesta Tampereella 11.-15.6.

Kuukauden päästä tuhannet tanssijat valtaavat Tampereen!

SottiisiMoves Tampereella 11.-15.6.2014

Tampereella huhutaan, että pohjoismaiden suurin tanssitaidetapahtuma saattaa lähteä niin sanotusti lapasesta, kun kansainvälinen kansantanssifestivaali Pispalan Sottiisi ja valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus yhdistyvät SottiisiMovesissa. Luvassa on tapahtumaviikko, joka tarjoaa 10 000 täyteläistä minuuttia iloa ja elämyksiä. Festivaalille osallistuu noin 2500 eri-ikäistä tanssijaa ja sinne odotetaan 40 000 kävijää.

Mistä on SottiisiMoves tehty?

SottiisiMoves on tanssin riemua, taituruutta ja erilaisten tyylien kohtaamista. Tapahtuma tarjoaa konsertteja, koulutusta, katselmuksia, tanssipartyja, työpajoja, yötansseja, klubi-iltoja, flashmobbeja ja karnevaaliriehaa. SottiisiMoves on avoin kaikille tanssilajeille katutanssista balettiin ja showtanssista kansantanssiin. Monitoimitalo 13:ssa järjestetään osallistujille erilaisia taidetyöpajoja pitkin viikkoa. Festivaali-illat huipentuvat yhteisiin konsertteihin ja illanviettoihin Tampereen keskustassa.

Jättilapaset johdattelevat karnevaalitunnelmaan

Hurja piruetti ryhmän teos ”Huojuvat kuuset” voitti syksyllä 2013 SottiisiMoves koreografiakilpailun. Voittotyö on saanut innoituksensa lumisesta metsästä ja käyttää lapasia osana koreografiaa. Nyt ”Huojuvat kuuset” tanssitaan yhteisesti SottiisiMovesin avajaisriehassa ja festivaaliviikon sunnuntaina Pyynikin urheilukentällä. Voittoteoksessa rekvisiittana käytetyt lapaset ovat kasvaneet SottiisiMovesin maskoteiksi, kokovartalolapasiksi. Jättilapasia voi pongata pitkin festivaaliviikkoa turuilla ja toreilla.

Hetken aikaa – Tanssin taikaa -pääjuhla 15.6.

SottiisiMovesin pääjuhlaan Pyynikin urheilukentälle huipentuu kansantanssijoiden yhteisohjelma Hetken aikaa – Tanssin taikaa, jossa uppoudutaan elämän hetkellisyyteen.  Juhlaohjelmassa tanssivat lapset, nuoret ja aikuiset yhdessä ja erikseen. Oman tanssillisen tervehdyksensä tapahtumaan tuovat SottiisiMovesin kansainväliset vieraat Intiasta, Puolasta, Unkarista, Venäjältä, Virosta.

Stipendejä ja kunniakirjoja

Nuori Kulttuuri Moves-päätöjuhlassa Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä nähdään tanssikatselmuksen parhaita paloja, ja jaetaan kunniakirjat ja stipendit nuorille taiteilijoille.

SottiisiMovesin pääjärjestäjinä ovat Suomen Nuorisoseurat ry / Pispalan Sottiisi ja Nuori Kulttuuri -säätiö yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Katso koko ohjelma: www.sottiisimoves.fi