25.05.2012

Sotkamon Jymy pelaa Helsingissä – mukana myös Kuhmon Kamarimusiikki

Sotkamon Jymy pelaa Helsingissä pesäpalloilun 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi – Mukana myös Kuhmon Kamarimusiikki, Kainuun ruokaherkut ja Pelastakaa Lapset Ry

Sotkamon Jymy tuo jälleen tänä kesänä kansallispelin pääkaupunkiseudulle. 8. kesäkuuta nähdään tasokasta huippu-urheilua, sillä vastakkain ovat Suomen menestyneimpiin kuuluva palloiluseura Sotkamon Jymy sekä nuori ja nälkäinen Kouvolan Pallonlyöjät.

”Haluamme näyttää pääkaupunkilaisille, mitä pesäpallon pelaaminen huipulla vaatii. Pesis vaatii kestävyyttä, räjähtävää voimaa, nopeutta ja taktista silmää. Karhupesis tuo kentälle oman lyöntipisteensä, jossa yhteistyökumppanimme voi kokeilla lyömistä ja heittämistä”, kertoo SuperJymyn myynti- ja markkinointipäällikkö Jimi Heikkinen.

Jymyn runkosarjan kotiottelu pelataan Helsingissä Sonera Stadiumilla 8.6. klo 18.30 alkaen. Kansallispeliä juhlistetaan tuomalla otteluun myös Kainuun kulttuurinen kärki Kuhmon Kamarimusiikki sekä kainuulaiset ruokaherkut. Tärkeässä osassa on myös Pelastakaa Lapset ry:lle lahjoitettava hyväntekeväisyyskeräys.

Euroja lasten hyväksi

Yksi Jymyn tärkeimmistä arvoista on hyvän kierrättäminen. Miesten superpesisjoukkue tekeekin pitkin vuotta hyväntekeväisyystapahtumia. Helsinki-pelissä Jymy lahjoittaa 2 euroa per katsoja Pelastakaa Lapset Ry:n tukiperhe-, tukihenkilö- ja lomakotitoimintaan. Jymyläisten tahtona on, että ottelun avulla kerätty summa kohdistuu ruohonjuuritasolle ja etenkin perheiden hyväksi.

Pesäpalloilun 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävä hyväntekeväisyysottelu sopi erinomaisesti myös Pelastakaa Lapset ry:lle. Järjestö juhlii niin ikään tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan.

”Olemme iloisia saadessamme lisää varoja tärkeään tukiperhe-, tukihenkilö- ja lomakotitoimintaamme. Tuki tulee todelliseen tarpeeseen. Lapsiperheet tarvitsevat monenlaista tukea, useilla perheillä on taloudellisia vaikeuksia ja toisaalta perheet ovat kovin yksin, kun läheisten verkostoa ei ole, tai he asuvat kaukana. Lomakoti- ja tukiperheet ovat monen perheen tärkeä tuki ja lapselle mahdollisuus kasvua tukeviin aikuisiin. Tukihenkilöiden avulla lapsille avautuu uusia mahdollisuuksia esimerkiksi harrastaa ja kokea uudenlaisia elämyksiä turvallisten aikuisten kanssa. Sotkamon Jymyn ajatus tukea juuri tätä toimintaa on hieno. Pesäpallo on monen lapsen mielekäs harrastus ja tarjoaa myös turvallisia ja lasta tukevia aikuisia esimerkiksi valmentajien muodossa. Meillä on siis yhtä pitkän historian lisäksi yhteinen tavoite, tukea lasten tervettä kasvua”, sanoo lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen Pelastakaa Lapset ry:stä.

Otteluyleisölle kainuulaisia ruokaherkkuja

Sotkamon Jymyn miesten superpesisjoukkue on yhteistyössä ProAgria Kainuun, Maa- ja kotitalousnaisten ja MTK Pohjois-Suomen kanssa ottanut tällä kaudella kainuulaisen lähiruoan vahvasti osaksi ottelutapahtumiaan. Muun muassa kotiotteluiden VIP-menujen pääraaka-aineet koostuvat Kainuun pelloista, metsistä ja järvistä saaduista antimista. Catering-palvelut VIP-ruokailuihin tuottaa liikeideassaan kainuulaisuuteen nojaava Sokos Hotel Vuokatin ravintola Kippo. Myös Helsinki-kotiottelun VIP-tarjoilu koostuu kainuulaisista herkuista. Lisäksi ottelutapahtumassa on tarjolla kainuulaisia maistiaisia kuten Oulujärven muikkuja. Tapahtumassa myydään myös lähiruokakasseja, joiden sisältö koostuu kainuulaisista herkuista.

Kamarimusiikkia

Kuhmon Kamarimusiikki on jo pitkään tehnyt yhteistyö sotkamolaisten matkailuyrittäjien kanssa, ja nyt Kainuun kulttuurinen lippulaiva tuo otteluun tuulahduksen omasta osaamisestaan. Ottelu aloitetaan komeasti Nälkämaan laululla. Esilaulajana toimii festivaalin kesän taiteilijakuntaan kuuluvan bassobaritoni Rolf Broman. Lisäksi festivaalin residenssiyhtyeen Meta4-jousikvartetin viulisti Antti Tikkanen ja sellisti Tomas Djupsjöbacka esiintyvät ottelun VIP-tilaisuudessa.

***

Sotkamon Jymy
Sotkamon Jymy kuuluu Suomen menestyneimpiin urheilujoukkueisiin. Vuonna 1909 perustettu seura on voittanut pesäpalloilussa 13 miesten pääsarjatason Suomen mestaruutta ja sijoittunut mitaleille 20 kertaa viimeisen 22 vuoden aikana. Kesällä 2012 Jymy pelaa 34. kauttaan miesten superpesiksessä. Tavoitteena on jälleen Suomen mestaruus.
www.superjymy.fi

Pelastakaa Lapset ry
Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Sen visiona on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Pelastakaa Lapset ry:n tehtävänä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään.
www.pelastakaalapset.fi

Kuhmon Kamarimusiikki
Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja suurin kamarimusiikkitapahtuma, kansainvälisestikin maailman merkittävimpien juhlien joukkoon luokiteltu. Tulevana kesänä Kuhmo soi 43. kerran 15.–28. heinäkuuta. Lähes 100 tilaisuudessa kuullaan kamarimusiikin merkkiteoksia. Esiintyjinä Kuhmossa on 180 taiteilijaa eri puolilta maailmaa, näiden joukossa legendaarinen yhdysvaltalainen Kronos-kvartetti, Ruotsin ylpeys Eric Ericsson -kamarikuoro sekä sopraano Soile Isokoski.

http://www.kuhmofestival.fi