14.12.2011

Slayer (US), Justice (FR) ja Nightwish Provinssirockiin

Ensi kesänä 34. kerran järjestettävä Provinssirock julkaisee ensimmäiset esiintyjänsä.

Juuri uuden albuminsa ”Imaginaerum” julkaissut Nightwish, tulee tekemään vaikutuksensa Provinssirockin yleisöön. Supersuositun kiteeläisorkesterin levy nousi heti ilmestymisviikollaan Suomen albumilistan kärkeen. Tammikuussa maailmankiertueensa aloittava yhtye valmistelee parhaillaan myös albuminsa nimeä kantavaa elokuvaa. Pari vuotta hiljaiseloa viettänyt ja julkaisuaan huolella valmistellut yhtye, tuo energisen esiintymisensä ja upean shownsa Provinssiyleisön eteen.

Provinssin sunnuntai-illassa nähdään yhdysvaltalainen Slayer sekä ranskalainen Justice.

Thrash metallin isä, Slayer, on kolmikymmenvuotisen uransa aikana julkaissut yhteensä yhdeksän studioalbumia, joilla se on saavuttanut kuusi kultalevyä, kolme Grammy-ehdokkuutta sekä lukemattomia muita palkintoja ja miljoonia myytyjä levyjä. Slayer on takuuvarma livebändi, jonka nimeen vannovat niin kaikki maailman metallipäät, punkkarit kuin muutkin musadiggarit. Orkesterin tuotannon ehdoton helmi on ”Reign in Blood”, joka avasi ovet bändin maailmanvalloitukselle ja laajensi ison yleisön käsitystä siitä, kuinka aggressiivista ja ehdotonta hevimusiikki voi parhaimmillaan olla. Muiden vanhojen hevijyrien joko toistaessa vanhoja kikkojaan, leikatessa tukkiaan ja muuttuessa kevyempään ja kaupallisempaan suuntaan tai hajottuaan omaan mahdottomuuteensa, porskuttaa Slayer yhä metallimaailman uskottavimpana artistina. Ensi kesänä tämä herkkupala on nähtävissä Provinssin päälavalla 10 vuoden tauon jälkeen ja on yksi festivaalin pääesiintyjistä.

Ranskalainen elektroduo Justice tekee myös paluun Suomeen ja Provinssirockiin. Edellisen kerran bändi nähtiin Provinssissa kesällä 2008, ja tuolloin duon keikka oli visuaalisesti vaikuttava ja hämmentävä. Stropovaloin valaistu risti ja DJ-duon siluetit yhdistettynä rajoja rikkovaan konemusiikkiin sai yleisön haltioitumaan ja bailaamaan hiessäpäin. Justicen tuotannossa kuva yhdistyy musiikkiin ja kaksikko sekoittaa nerokkaasti yhteen poppia ja elektronista musiikkia. Yhtyeen vuonna 2011 ilmestynyt albumi ”Audio, Video, Disco” onkin kerännyt kiitosta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin ympäri maailman. Justicen muodostavat Gaspard Augé ja Xavier de Rosnay ovat oman tuotantonsa lisäksi tehneet remixejä mm. N.E.R.D.:lle, Britney Spearsille, Franz Ferdinandille, U2:lle, Daft Punkille ja Lenny Kravitzille.

Lipunmyynti
Provinssirockin 3 päivän lippujen jouluerä myynnissä vuoden loppuun saakka viime kesän hintaan 112e.

Lipunmyyntipaikat:
Provinssin nettikauppa, Rytmikorjaamo (Vaasantie 11, Seinäjoki), Lippupalvelu ja Tiketti.

Joulukalenteri
Seuraa joulukalenteriamme osoitteessa www.provinssirock.fi

Majoitustiedustelut:
Majoitustiedustelut: Etelä-Pohjanmaan Matkailu www.epmatkailu.fi, p. 06-420 9090. Toimisto on avoinna arkisin klo 9-16.

Provinssirock 15.-17.6.2012 – Ihmisten Juhlaa jo vuodesta 1979

http://www.provinssirock.fi