10.05.2019

Skotlantilainen koreografi Tony Mills esiintyy kaupungilla Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalilla 

Reilun viikon päästä vietettävän Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin ohjelmisto on saanut täydennystä. Festivaalilla nähdään yhteensä kuusi tanssin huipputekijöiden nykytanssiteosta. Näiden jo aiemmin julkaistujen näyttämöteosten lisäksi festivaalilla nähdään skotlantilaisen koreografin Tony Millsin kaupuntilateos sekä tanssilyhytelokuvia.

Tony Mills nähdään Tampereen keskustassa pop up -henkisellä kaupunkiimme suunnitellulla soololla festivaalin avauspäivänä tiistaina 21.5. sekä lauantaina 25.5. ja sunnuntaina 26.5. Kaupunkitilateoksen esityspaikat ja -ajat ilmoitetaan maanantaina 20.5. festivaalin kotisivuilla, Instagramissa ja Facebookissa. Mills myös ohjaa tanssin ammattilaisille ja ammattiopiskelijoille suunnatun workshopin 25.-26.5.

Tony Millsin tausta on hiphopissa, nykytanssissa ja fyysisessä teatterissa. Kun Tony ei itse esiinny lavalla, hän on Room 2 Maneuvren taiteellinen johtaja, joka tuottaa esityksiä, live-tapahtumia, festivaaleja ja tukee taiteilijoiden ammatillista kehitystä.

Lisäksi jokaisena iltana ennen näyttämöteoksia nähdään elokuvanäytös, johon on valittu tuoreita kotimaisten tekijöiden tanssilyhytelokuvia. Elokuvissa luodaan visuaalisia mielentiloja ja todistetaan sanattomien kohtaamisten voima.

Second Illusion on Katariina Rädyn ohjaama ja Mia Jaatisen koreografioima elokuva kolmen naisen muodonmuutoksesta. Teos pohtii, minkälaisia käsityksiä stereotypioihin kätkeytyy. Strange Birds on Helena Franzénin ja Håkan Jelkin tanssielokuva kohtaamisesta sekä sen sanattomasta absurdiudesta. Teoksessa koreografi Franzénin liikekieli luo jännitettä yhdessäolon ja pysähtymisen hetkien välille. Ohjaaja Kati Kalliolta nähdään sekä Tanssivat kädet -elokuvatrilogia että itsenäinen teos Still Life in Scheme. Tanssivat kädet -projekti kuvaa koskettavasti Myllypuron monipuolisen palvelukeskuksessa asuvia henkilöitä ja antaa heille mahdollisuuden käsitellä itselleen tärkeitä teemoja. Still Life in Scheme taas on valmistunut yhteistyössä venäläisen puoliammattilaistanssiryhmän kanssa Ksenia Mikheevan koreografian pohjalta.

Ohjelmistovalinnat on tehnyt festivaalin taiteellinen johtoryhmä, jonka muodostavat Tanssiteatteri MD:n vakituiset tanssija-koreografit. Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on järjestetty jo vuodesta 1997.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään 21.-26.5.2019.

www.tanssivirtaa.net
Instagram ja Facebook: @tanssivirtaatampereella