10.04.2012

Sinustako kamarikriitikko Kuhmon Kamarimusiikkiin?

Kuhmon Kamarimusiikki ja Kainuun Sanomat etsivät kamarikriitikoita kirjoittamaan kesän 2012 Kuhmon Kamarimusiikista. Voisitko se olla Sinä? Olisiko Sinulla rohkeutta heittäytyä mukaan?

”Etsimme ihan tavallisia festivaalista kiinnostuneita ihmisiä, joiden ei tarvitse olla kirjoittamisen tai musiikin ammattilaisia. He voivat olla pitkäaikaisia kävijöitä tai ensikertalaisia, hyvin erilaisista ikä-, ammatti- ja harrasteryhmistä. Tärkeintä, että kriitikot haluavat kokea Kuhmon Kamarimusiikin ja kertoa kokemuksistaan myös muille”, kuvaa festivaalin toiminnanjohtaja Sari Rusanen. ”Yhdessä Kainuun Sanomien kanssa tarjoamme kamarikriitikko-pestin kautta lehden lukijoille uudenlaisen näkemyksen festivaalista ja sen oheisohjelmista ja itse kriitikoille ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua tapahtumaan pintaa syvemmältä.”

Kamarikriitikot kutsutaan Kuhmoon 13.6. aloitusinfoon. Tuolloin kuullaan kesän festivaalista ja sen taustoista, lehden odotuksista kriitikon työlle sekä tutustutaan konserttipaikkoihin. Kuhmossa nautitaan myös ensimmäisestä musiikkihetkestä ja taiteilijatapaamisesta, kun vieraaksi saadaan pianisti Paavali Jumppanen.

Varsinainen kriitikon pesti on festivaalin aikana 15.−28. heinäkuuta. Jokaiselle kriitikolle sovitaan oma päivä, jonka konserteista hän kirjoittaa. Kriitikko saa ilmaiset liput (avec) kolmeen konserttiin, joista kahdesta hän kirjoittaa. Ensimmäinen tekstin tulee olla valmis konserttipäivänä klo 17 mennessä ja toisen seuraavana päivänä samaan aikaan. Konserttien ohella kriitikko voi kommentoida myös koko muuta Kuhmon kokemustaan. Tekstit julkaistaan osittain Kainuun Sanomien printtilehdessä ja kokonaisina Kainuun Sanomien verkkosivuilla. Kuhmon Kamarimusiikki linkittää jutut omille kotisivuilleen ja facebookiin. Kriitikon päivää Kuhmossa kuvataan myös valokuvin ja kuvat tulevat niin painettuun kuin sähköiseen mediaan.

Hakijana Sinulta odotetaan kirjoitustaitoa, sitoutumista kesäkuun koulutuspäivään sekä yhden päivän läsnäoloa kesän festivaalilla. Lähetä siis näyte omasta osaamisestasi kirjoittamalla A4-arkki tekstiä, ja kerro, miksi juuri Sinut tulisi valita. Kerro kirjeessä myös taustatietosi (nimi, ikä, ammatti, osoite, puhelinnumero, sähköposti). Tekstit pyydämme lähettämään 30.4. mennessä festivaalin toimistolle sähköisesti osoitteeseen kuhmo.festival@kuhmofestival.fi. Hakemusten joukosta valitaan kuusi henkilöä kesän kamarikriitikoiksi toukokuun aikana.

Lisätietoja pestistä antavat:
Kainuun Sanomat, Päivi Bisi, sähköp. paivi.bisi@kainuunsanomat.fi
Kuhmon Kamarimusiikki, Sari Rusanen, puh. (08) 652 0936, sähköp. sari.rusanen@kuhmofestival.fi

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 15.-28.7.2012.