04.06.2012

Sinfonia Lahti vierailee Kamun johdolla tällä viikolla Naantalin Musiikkijuhlilla

Sinfonia Lahti vierailee Kamun johdolla tällä viikolla Naantalin Musiikkijuhlilla Konsertissa torstaina 7.6.2012 kuullaan mm. Kalevi Ahon kaksoissellokonsertto

Sinfonia Lahti vierailee tällä viikolla ylikapellimestarinsa Okko Kamun johdolla Naantalin Musiikkijuhlilla. Naantalin kirkossa torstaina 7.6.2012 klo 19 järjestettävässä konsertissa kuullaan solistiteoksena orkesterin kunniasäveltäjä Kalevi Ahon konsertto kahdelle sellolle ja orkesterille solisteinaan Frans Helmerson ja Arto Noras. Konsertin avausteos on Jean Sibeliuksen sinfoninen runo Bardi, ja konsertin päättää Anton Brucknerin neljäs sinfonia.

Konsertti kuullaan myös suorana lähetyksenä YLE Radio 1 -kanavalla to
7.6.2012 klo 19.03 alkaen.

Britannian yleisradioyhtiö BBC tilasi Kalevi Aholta kaksoissellokonserton esitettäväksi Manchesterin vuoden 2004 sellofestivaalilla. Teos koostuu yhdestä pitkästä osasta, joka sisältää kontrastoivia musiikillisia tunnelmia. Tempo on enimmäkseen hyvin nopea ja solististemmat virtuoosisia, ja myös orkesterin osuus on hyvin virtuoosinen. Solististemmat ovat läpi teoksen keskenään kontrapunktisesti yhteen kietoutuneet.