14.11.2012

Sinfonia Lahti vierailee Kamun johdolla Kiinassa

Sinfonia Lahti vierailee Kamun johdolla Kiinassa joulukuussa 2012 Lahden ystävyyskaupunki Wuxissa järjestetään konsertin yhteyteen myös Lahti-päivä

Sinfonia Lahti vierailee ylikapellimestarinsa Okko Kamun kanssa Kiinassa joulukuussa 2012. Vierailun ensimmäinen konsertti on 12.12.2012 Wuxin uudessa oopperatalossa (Wuxi Grand Theatre), joka on suomalaisen PES-arkkitehtitoimiston suunnittelema. Shanghain talousalueeseen kuuluvan yli kuuden miljoonan asukkaan Wuxi on myös Lahden kaupungin ystävyyskaupunki vuonna 2010 solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Vierailun neljä muuta konserttia ovat 15.-17.12.2012 Dalianissa, Koillis-Kiinassa Liaodongin niemimaan kärjessä Keltaisen meren rannalla olevassa, noin kuuden miljoonan asukkaan kaupungissa, jota on kutsuttu mm. ”Pohjoisen Hongkongiksi”. Dalianin konserttipaikka on wieniläisen Coop Himmelb(l)au -arkkitehtitoimiston suunnittelema upouusi konsertti- ja konferenssikeskus (Dalian International Conference Center). Orkesterivierailun ohjelmisto koostuu pääosin Jean Sibeliuksen musiikista, mm. teoksista Satu ja Karelia-sarja.

Sinfonia Lahti on vieraillut Kiinassa aiemmin kahdesti, vuonna 2005 Osmo Vänskän ja vuonna 2009 Okko Kamun johdolla. Vuoden 2009 kiertueen konsertit olivat Shanghaissa, Suzhoussa ja Pekingissä kaupungin uudessa, modernin arkkitehtuurinsa ansiosta suurta huomiota herättäneessä kansallisessa konserttisalissa (Beijing National Centre for the Performing Arts). Kaikkiaan kiertueen neljässä konsertissa oli yli 5.300 kuulijaa.

Lahti-päivä Wuxissa

Wuxissa järjestetään konsertin yhteyteen myös Lahti-päivä, jonka antia ovat mm. Lahti-aiheinen valokuvanäyttely oopperatalossa sekä ympäristöteknologiaan liittyvä yritysten yhteistyöseminaari, jossa on mukana n. 15 suomalaista yritystä.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin, jonka ajankohta on seuraavan kerran 5.-8.9.2013.

http://www.sinfonialahti.fi