11.02.2013

Sinfonia Lahti kiertueelle Etelä-Amerikkaan Kamun johdolla lokakuussa 2013

Sinfonia Lahti kiertueelle Etelä-Amerikkaan Kamun johdolla lokakuussa 2013 Orkesteri vierailee mm. maineikkaassa Teatro Colónissa Buenos Airesissa

Sinfonia Lahti tekee lokakuussa 2013 ensimmäisen kiertueensa Etelä-Amerikkaan ylikapellimestarinsa Okko Kamun johdolla. Kahden viikon mittaisen kiertueen kaksi ensimmäistä konserttia ovat Buenos Airesin (Argentiina) maineikkaassa Teatro Colónissa, jossa ovat esiintyneet useat maailman huippuorkesterit (mm. Wienin ja Berliinin filharmonikot) sekä maineikkaat kapellimestarit ja solistit (mm. Richard Strauss, Igor Stravinsky, Enrico Caruso, David Oistrah ja Herbert von Karajan).

Orkesteri esiintyy kahdessa konsertissa myös São Paulossa (Brasilia), jossa on Lahden Sibeliustalon salin kiitetystä akustiikastakin vastanneen newyorkilaisen Artec Consultantsin suunnittelema, vanhaan rautatieasemaan rakennettu konserttisali. Kiertueen muut konsertit ovat Rosariossa (Argentiina), Montevideossa (Uruguay) ja Rio de Janeirossa (Brasilia).

Kiertueen solistina esiintyy viulisti Elina Vähälä, joka toimi Sinfonia Lahden solistina myös mm. Ruotsin-kiertueella vuonna 2010. Vähälän solistiteokset ovat Jean Sibeliuksen viulukonsertto ja Max Bruchin viulukonsertto nro 1. Kiertueen muu ohjelmisto koostuu mm. Sibeliuksen sinfoniasta nro 5 ja Felix Mendelssohin sinfoniasta nro 4.

Sinfonia Lahden lähiaikojen ulkomaanvierailuista Kamun kanssa mainittakoon Kiinan-kiertue joulukuussa 2012 ja konsertti Konzerthausissa Wienissä toukokuussa 2013.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin 5.-8.9.2013.

http://www.sinfonialahti.fi