08.03.2010

Sinfonia Lahti juhlistaa 10-vuotiasta Sibeliustaloa

Sinfonia Lahti juhlistaa 10-vuotiasta Sibeliustaloa sinfoniakonsertissaan 11.3.2010 Sinfonia Lahden järjestämissä tilaisuuksissa on ollut yleisöä 10 vuoden aikana lähes puoli miljoonaa henkeä.

Muuttaminen Sibeliustaloon keväällä 2000 merkitsi Sinfonia Lahdelle uudenlaista mahdollisuutta kehittyä taiteellisesti. Orkesterin intendentti Tuomas Kinberg toteaa: ”Kun orkesterin normaalina työskentelyolosuhteena on näin loistava akustinen tila, pystyy se esiintymään korkealla tasolla tarvittaessa myös vaatimattomimmissa akustisissa olosuhteissa.”
Sibeliustaloon siirtyminen mahdollisti myös erilaisten uusien toimintamallien aloittamisen, mainittakoon vaikka orkesterin vuosittainen kansainvälinen Sibelius-festivaali, jossa Sibeliuksen musiikin levytyksistä tunnettu orkesteri esittää joka syksy vain Sibeliuksen musiikista koostuvan festivaaliohjelman Sibeliuksen nimeä kantavassa, akustiikaltaan loisteliaassa konserttisalissa. ”Erinomainen kotisali on ollut tärkeässä osassa orkesterin muutoksessa mm. yleisörakenteensa puolesta paikallisesta toimijasta kansalliseksi ja kansainväliseksi toimijaksi”, Kinberg sanoo ja jatkaa: ”Sibeliustaloon siirryttäessä orkesterin lipunmyyntitulot ovat myös viisinkertaistuneet ja ovat nykyisellään suomalaista kärkitasoa.” Kaikkiaan Sinfonia Lahden Sibeliustalossa järjestämissä tilaisuuksissa on ollut yleisöä kymmenen vuoden aikana lähes puoli miljoonaa henkeä.

Juhlakonsertissa 11.3.2010 esitetään Hatsaturjania ja Bruckneria

Sinfonia Lahti juhlistaa 10-vuotiasta Sibeliustaloa sinfoniakonsertillaan 11.3.2010. Konsertin johtaa kapellimestari Okko Kamu, ja konsertin huilusolisti on Sharon Bezaly, joka on yksi tämän hetken eniten levyttävistä huilutaiteilijoista maailmassa. Konsertin ohjelmassa on Aram Hatsaturjanin huilukonsertto (sovitus viulukonsertosta) ja Anton Brucknerin kuudes sinfonia. Konsertti on nähtävissä internetissä osoitteessa classiclive.com kolmen viikon ajan.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin 9.-12.9.2010.

Sinfonia Lahti