15.05.2012

Sinfonia Lahti ja Kamu aloittivat Sibelius-sinfonialevytykset tällä viikolla

Kamun ja orkesterin ensimmäinen Sibelius-levy on jo saanut runsaasti kiitosta

Sinfonia Lahti aloitti kuluvalla viikolla Jean Sibeliuksen sinfonioiden levytyksen ylikapellimestarinsa Okko Kamun kanssa. Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa tullaan levyttämään ruotsalaiselle BIS-levymerkille, ja tällä viikolla Sibeliustalossa levytetään ensimmäinen ja kolmas sinfonia.

Kamun kansainvälisen levytysuran aloitti Sibeliuksen sinfonioiden kiitetty kokonaislevytys Deutsche Grammophon -levymerkille yhdessä Herbert von Karajanin kanssa, mutta nyt tehtävä kaikkien Sibeliuksen sinfonioiden levytyssarja on Kamulle ensimmäinen. Sinfonia Lahti on aiemmin levyttänyt Sibeliuksen sinfoniat pitkäaikaisen ylikapellimestarinsa Osmo Vänskän kanssa BIS-levymerkille. Sinfonioiden levytyssarja Kamun kanssa on määrä julkaista kokonaisuutena säveltäjän 150-vuotisjuhlavuonna 2015.

Sinfonia Lahden ja Kamun ensimmäinen yhteinen Sibelius-levy BIS-levymerkille ilmestyi elokuussa 2011. Teokset Tapiola, Myrsky-alkusoitto, kaksi Myrsky-orkesterisarjaa ja Bardi sisältävä levy (BIS-SACD-1945) sai tuoreeltaan merkittävän ranskalaisen Diapason d´Or de l´Année -levypalkinnon, ja se on kerännyt runsaasti kiitoksia kansainvälisessä lehdistössä. Mainittakoon klassisen musiikin ClassicsToday-verkkoportaali, joka arvioi levyn täyden kympin arvoiseksi.

”Esitykset ovat erinomaisia ja täynnä persoonallisia yksityiskohtia”, arvostelun kirjoittanut David Hurwitz totesi ja summasi: ”Erinomainen Sibelius-levy.”

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään 6.-9.9.2012.

http://www.sinfonialahti.fi