07.02.2011

Sinfonia Lahti esittää Sibeliustalossa rock-oopperan Jesus Christ Superstar elokuussa 2011

Kapellimestari Jaakko Kuusiston johtamissa esityksissä solisteina ovat mm.
Hannu Lepola, Sami Hintsanen ja Maria Ylipää

Sinfonia Lahti esittää elokuussa 2011 Lahden Sibeliustalossa Andrew Lloyd Webberin menestyksekkään rock-oopperan Jesus Christ Superstar konserttiversiona. Jesus Christ Superstar esitetään perättäisinä iltoina
25.?27.8.2011 yhteensä kolme kertaa. Esitykset johtaa kapellimestari Jaakko Kuusisto, ja solisteina esiintyvät mm. maamme eturivin taiteilijoihin lukeutuvat Hannu Lepola (Jeesus), Sami Hintsanen (Juudas), Maria Ylipää (Maria Magdalena) ja Juha Kotilainen (Kaifas). Esiintymässä ovat myös Dominante-kuoro ja joukko Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutin opiskelijoita. Esitykset ohjaa Marietta Tevajärvi. Lipunmyynti esityksiin alkaa Lippupalvelussa tiistaina 8.2.2011.

”Tässä musikaalissa Lloyd Webber on parhaimmillaan?, monet Sinfonia Lahden aiemmat menestyksekkäät viihdekonsertit johtanut kapellimestari Jaakko Kuusisto toteaa tämän syksyn suurtuotannosta, ja jatkaa:

-Sinfoniaorkesterin, kuoron ja rock-yhtyeen yhteenliittymä toimii saumattomasti ja tarjoaa ajallemme luontevan musiikillisen ilmaisun kertomukselle, joka ei vanhene koskaan.”

Lloyd Webber / Rice: Jesus Christ Superstar

Säveltäjä Andrew Lloyd Webberin ja sanoittaja Tim Ricen kulttimaineeseen noussut rock-ooppera Jesus Christ Superstar kuvaa Jeesuksen ja Juudas Iskariotin keskinäistä suhdetta. Evankeliumitekstiin löyhästi perustuva juoni kertoo Jeesuksen elämän viimeisestä viikosta alkaen Jeesuksen ja hänen opetuslapsiensa saapumisesta Jerusalemiin ja loppuen ristiinnaulitsemiseen. Teos tarjoaa vapaan tulkinnan Jeesuksen ja muiden henkilöhahmojen psykologiasta. Suuren osan juonessa saa traagisena hahmona kuvattu Juudas, joka on tyytymätön Jeesuksen tavasta johtaa opetuslapsiaan. Lyriikassa ovat vallitsevana 1900-luvun asenteet ja tunteet sekä moderni slangi, ja poliittisten tapahtumien kuvaukseen on siroteltu ironisia viittauksia nykypäivän elämään.

Jesus Christ Superstar julkaistiin albumina vuonna 1970, sen ensimmäinen näyttämötuotanto oli Broadwaylla vuonna 1971 ja Norman Jewisonin ohjaama elokuvaversio sai ensi-iltansa 1973. Oscarilla ja kolmella Grammyllä palkitun Lloyd Webberin muita menestysteoksia ovat mm. musikaalit Cats ja Oopperan kummitus.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin 8.-11.9.2011.

http://www.sinfonialahti.fi