10.09.2012

Sinfonia Lahden Sibelius-festivaali ylsi yleisötavoitteeseensa

Festivaali keräsi jälleen runsaasti myös kansainvälistä yleisöä ja lehdistöä

Sinfonia Lahden sunnuntaina 9.9.2012 päättynyt, orkesterin ylikapellimestari Okko Kamun johtama 13. kansainvälinen Sibelius-festivaali ylsi yleisötavoitteeseensa. Festivaalin kolmeen orkesterikonserttiin, kahteen kamarimusiikkikonserttiin ja johdatus konserttiin -tilaisuuksiin osallistui noin 3.300 henkilöä.

Sibelius-festivaali keräsi tänäkin vuonna runsaasti kansainvälistä yleisöä, ja kuulijoita tuli ympäri maailmaa, mm. Iso-Britanniasta, Japanista, Australiasta, Ruotsista ja Saksasta. Kaikkiaan noin puolet kuulijoista tuli Lahden ulkopuolelta.

Sibelius-festivaali kiinnosti jälleen myös kansainvälisiä tiedotusvälineitä, ja kansainvälistä lehdistöä oli mm. Itävallasta, Japanista, Norjasta, Yhdysvalloista, Venäjältä ja Baltian maista.

Festivaalin alla arvovaltainen amerikkalaisjulkaisu The Wall Street Journal haastatteli Kamua orkesteriin ja festivaaliin liittyen, ja elokuun lopussa Ruotsin suurin päivälehti Dagens Nyheter listasi festivaalin yhdeksi loppukesän seitsemästä kiinnostavasta kulttuuritapahtumasta ympäri maailman.

Sibelius-festivaalin kaikki orkesterikonsertit ovat nähtävissä kolmen viikon ajan internetissä osoitteessa www.classiclive.com.

Vuoden 2013 Sibelius-festivaali järjestetään 5.-8.9.2013 Okko Kamun johdolla. Ohjelmiston painopiste on Sibeliuksen näyttämömusiikissa.

Sinfonia Lahti