13.09.2011

Sinfonia Lahden Sibelius-festivaali oli yleisömenestys

Kansainvälisen lehdistön edustajia paikalla mm. Yhdysvalloista, Britanniasta ja Hollannista

Sinfonia Lahden sunnuntaina 11.9.2011 päättynyt, orkesterin ylikapellimestari Okko Kamun johtama 12. kansainvälinen Sibelius-festivaali oli yleisömenestys. Festivaalin kolmeen orkesterikonserttiin, kahteen kamarimusiikkikonserttiin ja johdatus konserttiin -tilaisuuksiin osallistui lähes 4.300 henkilöä.

Sibelius-festivaali keräsi tänäkin vuonna runsaasti kansainvälistä yleisöä, ja kuulijoita tuli ympäri maailmaa, mm. Iso-Britanniasta, Japanista, Saksasta ja Yhdysvalloista. Kaikkiaan yli puolet kuulijoista tuli Lahden ulkopuolelta.

Sibelius-festivaali kiinnosti jälleen myös kansainvälisiä tiedotusvälineitä, ja festivaalilla oli edustettuina mm. arvostettu brittiläinen musiikkilehti Gramophone ja Slovakian radio sekä lehtimiehiä Yhdysvalloista, Hollannista ja Venäjältä.

Sibelius-festivaalin kaikki orkesterikonsertit ja sunnuntain kamarimusiikkikonsertti ovat nähtävissä kolmen viikon ajan internetissä osoitteessa www.classiclive.com.

Sinfonia Lahden 12. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestettiin orkesterin uuden ylikapellimestarin ja festivaalin taiteellisen johtajan Okko Kamun johdolla 8.?11.9.2011. Festivaalin rungon muodostivat Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa, ja perjantain orkesterikonsertissa kuultiin lisäksi viulukonsertto solistinaan Elina Vähälä.

Vuoden 2012 Sibelius-festivaali järjestetään 6.-9.9.2012 Okko Kamun johdolla. Festivaalin teema on ”Sibelius – patriootti ja mystikko”, ja festivaalilla kuullaan mm. teokset Historiallisia kuvia, Musiikkia Sanomalehdistön päivien juhlanäytäntöön ja Tapiola. Lisäksi kuullaan mm.
kantaatteja, joissa mukana esiintyy Ylioppilaskunnan Laulajat.

Sinfonia Lahti