23.08.2010

Sinfonia Lahden konserttisyksy käyntiin loppuunmyydyillä The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton, Vol. 2 -konserteilla

Sinfonia Lahden konserttisyksy käyntiin loppuunmyydyillä The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton, Vol. 2 -konserteilla Kymmenen vuoden aikana orkesterin tuottamissa yhteiskonserteissa jo yli 32.000 kuulijaa.

Sinfonia Lahden konserttisyksyn Sibeliustalossa avaavat The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton, Vol. 2 -konsertit 26., 27. ja 28.8.2010 (loppuunmyydyt). Kapellimestari Jaakko Kuusiston johtamissa konserteissa kuullaan jälleen mm. parhaita paloja vuosien varrella tehdyistä Beatles-, Abba- ja Queen -konserteista. Konsertissa kuullaan myös muita viihdemusiikin klassikkoteoksia viime syksyn menestyksekkäisiin The Best of -kokoelmakonsertteihin nähden osin uudistetulla ohjelmalla. Torstain 26.8. konsertin yhteydessä luovutetaan platinalevy Sinfonia Lahden ja Rajattoman Queen-levystä.

Kapellimestari Jaakko Kuusisto kertoo tämän syksyn konserttikokonaisuudesta: ”Yhteistyömme Rajattoman kanssa on tuottanut melkoisen määrän hienoja versioita legendaarisista rock- ja popsävelmistä, ja sieltä kelpaa ammentaa”, ja jatkaa: ”Luvassa on jälleen kerran railakas hittikimara – sellainen, jota yleisömme osaa meiltä jo odottaa.”

Sinfonia Lahti ja lauluyhtye Rajaton ovat tehneet yhteistyötä jo kymmenenä vuonna eli vuodesta 2001 lähtien. Sinfonia Lahden tuottamat yhteiskonsertit ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä, ja näissä konserteissa on Sibeliustalossa ollut kymmenen vuoden aikana yli 32.000 kuulijaa. Tämän lisäksi esim. Queen-konserttikokonaisuutta on esitetty Sinfonia Lahden kanssa Helsingissä sekä mm. Oulussa, Minneapolisissa ja Edmontonissa paikallisten orkesterien kanssa, solistinaan kaikissa konserteissa Rajaton. Sinfonia Lahti ja Rajaton ovat myös levyttäneet Plastinka-levymerkille Abba- ja Queen ohjelmiston Jaakko Kuusiston johdolla, ja kummatkin levyt ovat myyneet platinaa.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin 9.-12.9.2010.

Sinfonia Lahti