28.03.2011

Sinfonia Lahden konsertissa Pekka Kuusisto isänsä jazz-vaikutteisen viulukonserton solistina 31.3.2011

Jaakko Kuusiston elokuvamusiikin kantaesitys kuullaan säveltäjän itsensä johtama

Sinfonia Lahden konsertissa Sibeliustalossa 31.3.2011 kuullaan Ilkka Kuusiston viulukonsertto Concertino improvvisando solistinaan Pekka Kuusisto. Konsertossa on annettu solistin improvisoinnille merkittävä osuus, ja soolo-osuus onkin kadenssien lisäksi suurelta osalta solistin luomaa, ja teoksissa on niin folk- kuin jazz-vaikutteitakin. Konsertin avaa konsertin kapellimestarina toimivan Jaakko Kuusiston orkesterisarja elokuvasta Täällä Pohjantähden alla, joka kuullaan nyt kantaesityksenä.

Konsertin päättää Leevi Madetojan toinen sinfonia. Konsertti on nähtävissä kolmen viikon ajan internetissä osoitteessa www.classiclive.com.

Ilkka Kuusiston viulukonsertto Concertino improvvisando kantaesitettiin vuonna 2007, ja teoksessa on kolme eri tyylilajeja edustavaa osaa.

”Ensimmäinen osa on folk-vaikutteinen ja erityisesti skandinaavisen kansanmusiikin rytmeihin ja melodioihin viittaava. Toinen taas on hidasta swing-musaa, jolloin solistille avautuu mahdollisuus jazz-vaikutteiseen improvisointiin”, säveltäjä kertoo ja toteaa, että ”fiiliksestä” riippuen tämän osan kesto voi ja saa vaihdella kertauksia hyödyntämällä ja ennalta arvaamattomasti. ”Kolmas osa palaa folk-musiikkiin, mutta tällä kertaa ei kotoisiin sävelmiin vaan rytmikkäisiin latinalais-amerikkalaisiin tunnelmiin. Rumba, samba ja tango soi, ja solistin virtuoosiselle hurjastelulle on varattu temmellystilaa”, Kuusisto kuvailee.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin 8.-11.9.2011.

http://www.sinfonialahti.fi