10.05.2016

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali: Okko Kamun läksiäiskonsertissa 12.5.2016 kuullaan Beethovenin 9. sinfonia

Loppuunvaratussa konsertissa esiintyvät solisteina mm. Camilla Nylund ja Mika Pohjonen

Okko Kamun ylikapellimestarikauden läksiäiskonsertti Sinfonia Lahden kotisalissa Sibeliustalossa on torstaina 12.5.2016. Loppuunvaratussa konsertissa kuullaan Ludwig van Beethovenin massiivinen sinfonia nro 9, ja solisteina esiintyvät maamme eturivin laulajat sopraano Camilla Nylund, mezzosopraano Tuija Knihtilä, tenori Mika Pohjonen ja basso Mika Kares. Kuoro-osuuksista vastaa turkulainen suurteosten esittämiseen erikoistunut Chorus Cathedralis Aboensis.

YLE Radio 1 lähettää konsertin suorana lähetyksenä, ja konsertin voi myös katsoa suorana Yle Klassisen verkkosivulla sekä jälkilähetyksenä YLE Areenassa. Konsertin voi katsoa myös Classiclive.com-sivustolla.

Okko Kamu aloitti Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja orkesterin vuosittain järjestämän kansainvälisen Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana syksyllä 2011. Yhteistyö Kamun ja Sinfonia Lahden kanssa alkoi menestyksekkäästi, kun jo ensimmäinen yhteinen Sibelius-levy, mm. Myrsky-musiikkia ja Tapiolan sisältänyt äänite sai arvostetun Diapason d’Or de l’Année -palkinnon vuonna 2011. Maamme merkittävimpiin kapellimestareihin lukeutuvan Kamun ylikapellimestarikaudella orkesteri jatkoi kansainvälistä kiertuetoimintaansa vieraillen mm. Japanissa, Kiinassa, Keski-Euroopassa, Britanniassa ja Etelä-Amerikassa. Sibelius-juhlavuosi 2015 oli Kamun kauden huipennus, jolloin hän johti Sinfonia Lahtea ulkomailla peräti 23 konsertissa kaikkiaan yli 30.000 kuulijalle. Kamun luotsaama Vuoden 2015 Sibelius-festivaali Sibeliustalossa oli juhlavuoden merkittävin yksittäinen tapahtuma, jonka kokonaiskävijämäärä nousi yli 12.000 henkilön, ja yli 40 % lipuista myytiin ulkomaille. Vuonna 2015 ilmestyi myös Kamun johtaman Sinfonia Lahden levytyssarja Sibeliuksen sinfonioista BIS-levymerkille. Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana Kamua seuraa syyskauden 2016 alusta lähtien Dima Slobodeniouk.