21.11.2011

Sinfonia Lahden ja Kamun Sibelius-levylle merkittävä ranskalainen levypalkinto

Sinfonia Lahden ja Kamun Sibelius-levylle merkittävä ranskalainen levypalkinto ”Lahtelaisten Diapason d´Or de l´Annee -palkinto luo hyviä odotuksia tulevaisuuteen” – Robert von Bahr

Sinfonia Lahden ja ylikapellimestari Okko Kamun ensimmäinen yhteinen Sibelius-levy on saanut merkittävän ranskalaisen Diapason d´Or de l´Annee -levypalkinnon. Palkinto luovutetaan orkesterille juhlagaalassa Pariisissa torstai-iltana 17.11.2011. Arvovaltaisen brittiläisen Gramophone-palkinnon ranskalaisen vastineen valitsevat Diapason-musiikkilehden ja France Musique -radiokanavan edustajat. BIS-levymerkille tehdyllä levyllä (BIS-SACD-1945) kuullaan Sibeliuksen teokset Tapiola, Myrsky-alkusoitto, kaksi Myrsky-orkesterisarjaa ja Bardi.

BIS-levy-yhtiön johtaja Robert von Bahr on ylpeä ja kiitollinen siitä, että palkinto tuli juuri Sinfonia Lahdelle ja Kamulle. ”Tämä luo hyviä odotuksia tulevalle Sinfonia Lahden ja Kamun levytyssarjalle Sibeliuksen sinfonioista”, von Bahr toteaa. Okko Kamu kiittää arvovaltaisesta tunnustuksesta ja toteaa, että levytyksessä ”on pyritty kunnioittamaan Sibeliuksen tuotannolle ominaisia musiikin sisäisen logiikan ankaria vaatimuksia”. Niin ikään orkesterin intendentti Tuomas Kinberg on hyvillään erityisesti siitä, että jo ensimmäinen orkesterin ja Kamun yhteinen levy on otettu niin innostuneesti vastaan ja palkittu harvinaisella tunnustuksella.

Sinfonia Lahti on saanut vuosien varrella lukuisia kansainvälisiä levypalkintoja, mm. Grand Prix du Disque 1993, Gramophone Award 1991 ja 1996, Cannes Classical Award 1997 ja 2001 sekä MIDEM Classical Award 2006. Nyt palkittu Sibelius-levy on jo aiemmin levy ehtinyt kerätä runsaan määrän ylistäviä arvioita kansainvälisessä musiikkilehdistössä, ja levy on myös ehdolla kotimaassa klassisen Emma-palkinnon saajaksi. Mainittakoon klassisen musiikin ClassicsToday-verkkoportaali, joka arvioi levyn täyden kympin arvoiseksi. ”Esitykset ovat erinomaisia ja täynnä persoonallisia yksityiskohtia”, arvostelun kirjoittanut David Hurwitz totesi ja summasi: ”Erinomainen Sibelius-levy.”

Sinfonia Lahti tulee levyttämään ylikapellimestarinsa Okko Kamun kanssa kaikki Jean Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa ruotsalaiselle BIS-levymerkille. Okko Kamun kansainvälisen levytysuran aloitti Sibeliuksen sinfonioiden kiitetty kokonaislevytys Deutsche Grammophon -levymerkille yhdessä Herbert von Karajanin kanssa, mutta nyt tehtävä kaikkien Sibeliuksen sinfonioiden levytyssarja on Kamulle ensimmäinen.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin6.-9.9.2012.

http://www.sinfonialahti.fi