14.09.2010

Sinfonia Lahden 11. kansainvälinen Sibelius-festivaali saavutti yleisötavoitteensa

Kansainvälisen lehdistön edustajia paikalla mm. Britanniasta, Saksasta ja Venäjältä

Sinfonia Lahden sunnuntaina 12.9.2010 päättynyt, kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johtama 11. kansainvälinen Sibelius-festivaali ”Sibelius – Sinfonisen muodon takoja” saavutti yleisötavoitteensa. Festivaalin kolmeen orkesterikonserttiin, kahteen kamarimusiikkikonserttiin ja johdatus konserttiin -tilaisuuksiin osallistui noin 3.900 henkilöä.

Sibelius-festivaali keräsi tänäkin vuonna runsaasti kansainvälistä yleisöä, ja kuulijoita tuli ympäri maailmaa, mm. Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Japanista, Saksasta, Belgiasta ja Hollannista. Kaikkiaan lähes 60 % kuulijoista tuli Lahden ulkopuolelta.

Sibelius-festivaali kiinnosti myös kansainvälisiä tiedotusvälineitä, ja festivaalilla oli edustettuina mm. Financial Times, saksalaiset mediayhtiöt MDR ja WDR sekä toimittajia Tanskasta, Itävallasta ja Venäjältä.

Sibelius-festivaalin kaikki orkesterikonsertit ja sunnuntain kuorokonsertti ovat nähtävissä kolmen viikon ajan internetissä osoitteessa www.classiclive.com. Lisäksi Yle Radio 1 radioi suorana lähetyksenä festivaalin avauskonsertin 9.9.2010, ja konsertti on kuultavissa internetissä kuukauden ajan osoitteessa http://areena.yle.fi/audio/1265170

Vuoden 2011 Sibelius-festivaali järjestetään 8.?11.9.2011. Festivaalilla esitetään Okko Kamun johdolla mm. Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa.

Kuluvan vuoden Sibelius-festivaali järjestettiin Sibeliustalossa 9.-12.9.2010 kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen luotsaamana. Festivaalin teema oli ”Sibelius – Sinfonisen muodon takoja”, ja konserttien ohjelmisto koostui Sibeliuksen myöhäisen kauden teoksista ja Kullervosta. Perjantain konsertin yhteydessä jaettiin Puu kulttuurissa ry:n myöntämä kansainvälinen Spirit of Nature -puuarkkitehtuuripalkinto, jonka sai itävaltalainen arkkitehti Hermann Kaufmann.

http://www.sinfonialahti.fi