14.09.2009

Sinfonia Lahden 10. kansainvälinen Sibelius-festivaali oli yleisömenestys

Kansainvälisestä lehdistöstä paikalla olivat mm. The Times ja Die Welt

Sinfonia Lahden sunnuntaina 13.9.2009 päättynyt, kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johtama 10. kansainvälinen Sibelius-festivaali ”Sibelius – suuntana Eurooppa” oli yleisömenestys. Festivaalin kolmeen orkesterikonserttiin, kahteen kamarimusiikkikonserttiin ja johdatus konserttiin -tilaisuuksiin osallistui lähes 4.200 henkilöä.

Sibelius-festivaali keräsi tänäkin vuonna runsaasti kansainvälistä yleisöä. Festivaalilipuista myytiin n. 5 % ulkomaille ja kuulijoita tuli ympäri maailmaa, mm. Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Japanista ja Hollannista. Kaikkiaan lähes 60 % kuulijoista tuli Lahden ulkopuolelta.

Sibelius-festivaali kiinnosti myös kansainvälisiä tiedotusvälineitä, ja festivaalilla oli edustettuina mm. The Times Lontoosta, Die Welt Berliinistä ja New York Public Radio (WNYC).

Sibelius-festivaalin kaikki orkesterikonsertit ovat nähtävissä kolmen viikon ajan internetissä osoitteessa www.classiclive.com. Lisäksi Yle Radio 1 radioi suorana lähetyksenä festivaalin avauskonsertin 10.9.2009, ja konsertti on kuultavissa internetissä kuukauden ajan osoitteessa http://www.yleradio1.fi/musiikki/konsertteja.

Sinfonia Lahden 11. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään tapahtuman taiteellisen johtajan, kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johdolla Sibeliustalossa 9.-12.9.2010. Festivaalin teema on ”Sibelius –
sinfonisen muodon takoja”, ja konserttien ohjelmisto koostuu Sibeliuksen myöhäisistä teoksista sekä Kullervosta. Solisteina festivaalilla esiintyvät Sibelius-viulukilpailun vuonna 2005 voittanut Alina Pogostkina ja kotimaisen laulajakaartin kärkinimiin lukeutuvat Helena Juntunen ja Jorma Hynninen.

Sinfonia Lahden 10. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestettiin Sibeliustalossa 10.-13.9.2009 tapahtuman taiteellisen johtajan, kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen luotsaamana. Festivaalin teema oli ”Sibelius – Suuntana Eurooppa”, ja konserttien ohjelmisto koostui Sibeliuksen keskikauden teoksista. Torstain konsertin yhteydessä jaettiin Puu kulttuurissa ry:n myöntämä Luonnotar-palkinto, jonka sai pelimanni Mauno Järvelä.

http://www.sinfonialahti.fi