20.07.2015

Sibelius ja tango vetoavat Kuhmossakin

Kuhmon Kamarimusiikin toisella viikolla yleisöä on kiinnostanut erityisesti maanantain Sibelius-päivä. Päivän konserteista on jo varattu loppuun numerot 41 ja 42, mutta kolmessa konsertissa on vielä tilaa. Myös tango on innostanut kamarimusiikkiyleisöä, sillä keskiviikon Piazzolla-konsertti on loppuunvarattu.

Toisesta viikosta odotetaan yleisömäärältään vilkasta. Myös ensimmäinen viikko oli koleasta säästä huolimatta menestys, ja festivaalin puolivälissä ollaankin kävijämäärissä hiukan edellä viimevuotisesta.

Toinen viikko käynnistyy sunnuntaina aiheella ”tarua ja totta”. Maanantaina tutustutaan Sibeliukseen ja hänen aikalaisiinsa, tiistaina edetään lapsuudesta vanhuuteen, keskiviikkoa värittävät kontrastit, torstaina ollaan tarujen maailmassa, perjantaina esitellään mielentiloja ja päätöspäivänä lauantaina eläydytään vuodenaikoihin.

Keskiviikkona koetaan esiintyjämäärältään festivaalin mittavin tapahtuma, kun Kuhmo-talolla esitetään Kurt Weillin Pikkuporvarin seitsemän kuolemansyntiä viiden laulajan ja 38 muusikon voimin. Kesän ainoana kantaesitysteoksena kuullaan lauantaina Lentiiran kirkossa Heta Ahon Syreenit huilulle ja cembalolle. Kuhmon Kamarimusiikki päättyy lauantaina 25.7. Astor Piazzollan teokseen Buenos Airesin neljä vuodenaikaa.

www.kuhmofestival.fi