01.09.2015

Sibelius-festivaalin avajaispäivänä Sibeliustalossa aukeaa myös Sibelius-näyttely

Näyttely on eri kieliversioina ollut juhlavuonna esillä useissa maissa ympäri maailman

Sibelius-festivaalin avajaispäivänä 31.8.2015 asetetaan Sibeliustaloon esille Sinfonia Lahden tuottama, Sibeliuksen elämästä ja toiminnasta kertova näyttely. Näyttely koostuu kahdestatoista taulusta, joiden ilmeen on suunnitellut maamme palkituimpiin graafikoihin lukeutuva Esa Ojala. Tekstisisältö on Lahden Sibelius-juhlavuoden asiantuntijan, Sinfonia Lahden intendenttinä aiemmin toimineen Tuomas Kinbergin käsialaa.

Näyttely on Sibelius-juhlavuoden 2015 ollut aikana eri kieliversioina esillä useissa maailman kaupungeissa mm. Pekingissä, Shanghaissa, Tianjinissa, Pietarissa, Buenos Airesissa, Limassa, São Paulossa, Kairossa, Madridissa ja Oslossa. Keväällä näyttely oli osana orkesterin vierailuita Kiinaan ja Pietariin. Näyttely sai runsaasti huomiota kiinalaismediassa, ja näyttelyn avajaisista uutisoitiin mm. valtakunnallisesti eri tv-kanavilla. Sibeliustalossa näyttely on esillä Metsähallissa koko syksyn, ja siihen voi tutustua maksutta.

”Sibeliuksen kiistaton suuruus säveltäjänä on näyttelyn ydin, ja hieno näyttelyteksti kiteyttää oivallisesti Sibeliuksen merkityksen suomalaisessa kulttuurielämässä”, näyttelyn ilmeen suunnitellut Esa Ojala kuvailee ja jatkaa: ”Näyttelyn visualisointi perustuu ajatukseen kuvataiteen, kirjallisuuden ja säveltaiteen innoittavasta yhteydestä. Näyttelyn tekeminen on ollut minulle loistava kulttuurimatka ja sen saavuttama suuri suosio täydellinen yllätys.”

http://www.sinfonialahti.fi