09.09.2011

Sibelius-festivaalin 2012 teema on ”Sibelius – patriootti ja mystikko”

Sinfonia Lahden 13. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään orkesterin ylikapellimestarina ja festivaalin taiteellisena johtajana toimivan Okko Kamun johdolla 6.-9.9.2012. Festivaalin teemana on ”Sibelius – patriootti ja mystikko” ja kolmessa orkesterikonsertissa (6.-8.9.) kuullaan mm. teokset Historiallisia kuvia, Musiikkia Sanomalehdistön päivien juhlanäytäntöön ja Tapiola. Lisäksi kuullaan mm. kantaatteja, joissa mukana esiintyy Ylioppilaskunnan Laulajat. Festivaalin tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Irtolippujen myynti vuoden 2012 Sibelius-festivaalille käynnistyy 9.1.2012, ryhmä- ja ennakkovarauksia otetaan vastaan jo syksyllä 2011.

Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali

Sibelius-tulkinnoistaan niin levytysten kuin kiertueiden myötä runsaasti kansainvälistä tunnustusta saanut Sinfonia Lahti järjestää vuosittain syyskuussa kansainvälisen Sibelius-festivaalin säveltäjämestarin nimeä kantavassa Sibeliustalossa. Festivaali on järjestetty vuodesta 2000 eli Sibeliustalon valmistumisesta lähtien. Festivaalin ajatuksena on tarjota Jean Sibeliuksen musiikin ystäville ympäri maailman pitkä viikonloppu (torstai-sunnuntai) monipuolisella, säveltäjän musiikkia eri näkökulmista peilaavalla ohjelmalla parhain esittäjävoimin. Siinä missä Bayreuthin maineikkaalla festivaalilla kuullaan ainoastaan Wagnerin musiikkia, Sinfonia Lahden Sibelius-festivaalin ohjelma koostuu puhtaasti Sibeliuksen musiikista. Festivaali on herättänyt kansainvälistä mielenkiintoa koko historiansa ajan niin sillä vierailleen yleisönsä kuin lehtimiestensä puolesta, ja mm. arvovaltainen itävaltalainen Die Presse -sanomalehti nimitti vuonna 2003 festivaalia lajissaan tärkeimmäksi maailmassa.

Okko Kamu

Okko Kamu aloitti syksyllä 2011 Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana. Alkusysäys hänen kansainväliselle kapellimestariuralle toimi vuonna 1969 voitto kansainvälisessä Herbert von Karajan -kapellimestarikilpailussa Berliinissä. Monipuolisena muusikkona tunnettu Kamu on johtanut lähes kaikkia maailman merkittävimpiä orkestereita, ja hän on toiminut Radion sinfoniaorkesterin, Oslon filharmonikkojen, Suomen Kansallisoopperan, Stockholm Sinfoniettan, Helsingborgin sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina. Oopperakapellimestarina Kamu on esiintynyt mm. Metropolitanissa New Yorkissa, Covent Gardenissa Lontoossa ja Bolshoi-teatterissa Moskovassa. Kamun kansainvälisen levytysuran aloitti Sibeliuksen sinfonioiden kiitetty kokonaislevytys Deutsche Grammophon -levymerkille yhdessä Herbert von Karajanin kanssa. Tämän jälkeen hän on tehnyt yli 100 levytystä mm. Deutsche Grammophon -, BIS-, Ondine- ja Naxos-levymerkeille.

13. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Sibeliustalossa 6.-9.9.2012

http://www.sinfonialahti.fi