10.08.2015

Sibeliuksen maisemat soivat Satasoitossa Harjavallassa ja Kokemäellä

Lauantai 29. elokuuta omistetaan kokonaan kansallissäveltäjälle

Sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian ja viulisti Susanna Mieskonen-­‐Makkonen konsertoivat Satasoitto-­‐festivaaleilla Kokemäen koulukeskuksessa 29. elokuuta. Konsertin teemana on ”Paluu Sibeliuksen häämatkan maisemiin”. Jean ja Aino Sibelius viettivät häämatkaansa Lieksassa, Monolan aitassa. Konsertissa kuullaan matkan aikana sekä Pielisen ja Pohjois-­‐Karjalan vaikutuspiirissä sävellettyjä teoksia.

Konsertin ainutlaatuinen Sibelius-­‐ohjelma on kerännyt jo yli 250 000 kuulijaa eri puolilla Suomea ja saanut innostuneen vastaanoton myös ulkomailla. Sellisti Jussi Makkosen ansiot Sibeliuksen musiikin esittäjänä ovat keränneet erityistä tunnustusta. Trion tuoreella levyllä ja Satasoiton konsertissa kuullaan uusia sovituksia muun muassa Finlandiasta ja Karelia-­‐sarjasta.

Illan pimetessä 29.8. Harjavallan vanhassa kirkossa tunnelmoidaan ”Ainolan valssi” -­konsertissa. Silloin Sibeliusta lähestyvät kiehtovalla otteella ulvilalainen kansanmuusikko ja säveltäjä Arto Järvelä sekä Duo Vitare. Sellisti Agnieszka Kotulska-­‐Rahusen ja kitaristi Kimmo Rahusen kansainvälisestikin harvinaislaatuinen soitinduo on esiintynyt tiuhaan paitsi Suomessa ja Satakunnassa myös eri puolilla Eurooppaa.

Kansallissäveltäjämme sävelkieli taipuu kauniisti tämän päivän kansanmusiikkityylillä soitettavaksi punoen näin luovia yhteyksiä suomalaisen musiikin historiaan. ”Ainolan valssissa” kuullaan sekä Arto Järvelän että Jean Sibeliuksen sävellyksiä.

Satasoitto-­festivaalia vietetään Harjavallassa ja Kokemäellä 28.8. – 6.9.2015. Ohjelmistossa on tasokkaita klassisen musiikin konsertteja, laadukasta viihdemusiikkia ja tuoretta kansanmusiikkia. Niiden lisäksi mielenkiintoisissa ilmaistapahtumissa syvennytään erityisesti Sibeliuksen musiikin ja maiseman suhteeseen.

www.satasoitto.fi