22.01.2015

Sibeliuksen maaginen tarina Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla

”Päällisin puolin hän näytti ihan tavalliselta pikkupojalta. Hänellä oli kaksi kättä ja kaksi jalkaa, likaiset kengät ja hauska hymyilevä naama. Ihan tavallinen hän ei kuitenkaan ollut koskaan. Pienellä pojalla oli mahtava mielikuvitus. Hän saattoi kuulla tuulen liikkeet ja auringonnousun sävelinä. Viulunsa kanssa hän kulki metsässä ja improvisoi. Oppilaana hän oli hajamielinen eikä ollutkaan niin kovasti kiinnostunut tavallisesta koulunkäynnistä. Hän piirsi oppikirjoihinsa nuotteja, nuotteja nuottien perään! Ne puhuivat hänen erityislaatuisuudestaan. Tuosta pienestä miehestä kasvoi iso, iso mies. Hyvin suuri ja tunnettu Herra Sibelius. Mutta ennen kuin hänestä tuli iso, suuri ja tunnettu, piti hänelle tapahtua sitä sun tätä. Hänen piti rakastaa, matkustaa, palata kotiin ja taas paeta sieltä kuullakseen useampia säveliä ja säveltää, säveltää, säveltää.”

Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla tiistaina 27.1.2015 ensi-iltansa saava Aino ja Jean -musiikkinäytelmä vie lapset viihdyttävälle aikamatkalle 1900-luvun Suomeen. Teos herättää eloon voimakkaasti kokevan ja tuntevan Jeanin, sitkeän ja omapäisen Ainon sekä muistuttaa yleisöään Sibeliuksen musiikillisesta neroudesta.

Musiikkinäytelmä avaa Lahden Sibelius-juhlavuoden ja sen tulevat katsomaan kaikki Päijät-Hämeen ekaluokkalaiset (lähes 2.000 lasta) osana Lastenkulttuurikeskus Efektin toimintaa. Aino ja Jean on Teatteri Nuoran ja Sinfonia Lahti Chamber Ensemblen kolmas yhteistuotanto.

Esitykset Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8, Lahti)
ti 27.1. klo 18 (Ensi-ilta)
to 29.1. klo 9 (loppuunmyyty) ja 10.30 (loppuunmyyty)
pe 30.1. klo 9 (loppuunmyyty) ja 10.30 (loppuunmyyty)
ti 3.2. klo 18
pe 13.3. klo 9 (loppuunmyyty) ja 10.30 (loppuunmyyty)

Vierailut
pe 13.2. Orimattila (Jymylinna)
pe 20.2. Heinola (WPK-talo)

Musiikki Jean Sibelius
Ohjaus Lassi Puodinketo
Käsikirjoitus Laura Viippola
Kapellimestari Petri Komulainen
Rooleissa Laura Viippola (Aino) & Mikko Matias Peltoniemi (Jean)
Sinfonia Lahti Chamber Ensemble
Teatteri Nuora

Lippuvaraukset p. 044 916 8364, Lippujen ennakkomyynti Pukuvuokraamo Kostyymistä (Etelä-Hämeen Nuorisoseurat), Rautatienkatu 3, 15100 Lahti, p. 0440 587 477 puvuston aukioloaikoina (katso aukioloajat täältä: http://etela-hame.nuorisoseurat.fi/pukuvuokraamo).

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään 24.1.-8.2.