23.04.2020

Seurasaaren juhannusvalkeat perutaan

Hallituksen 22.4.2020 antaman linjauksen mukaisesti kansainvälisesti tunnettua ja pitkäikäistä tapahtumaa Seurasaaren juhannusvalkeita ei järjestetä. Myös osa muista tilaisuuksista jäänee toteutumatta. Seurasaarisäätiö  noudattaa viranomaisten tekemiä linjauksia ja seuraa ohjeistuksia yleisötilaisuuksien järjestämisen osalta. Covid-19-pandemian aikana Seurasaarisäätiö joutuu valmistautumaan tulevan kesän haasteisiin toisin kuin aikaisemmin.

Elävän kulttuuriperinnön esittely eri muodoissaan on keskeisin osa Seurasaarisäätiön toimintaa. Tapahtumat Seurasaaressa tuovat Helsingin kesään tuulahduksen suomalaisista perinteistä, mutta nyt vastuullisena tapahtumajärjestäjänä Seurasaarisäätiö haluaaa rajata tilaisuuksien järjestämistä ja taata omalta osaltaan yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden turvallisuuden. Seurasaarisäätiö kiittää kaikkia yhteistyöstä epävarman tilanteen aikana.

– Seurasaari on ollut yksi helsinkiläisten suosima juhannuksen viettopaikka jo yli sadan vuoden ajan. Nostalgiaa ja satoja vuosia vanhoja perinteitä tihkuva Seurasaaren kokkojuhla kokoaa yhä tuhansittain eri-ikäistä väkeä ympäri maailmaa yhteen. Poikkeuksellinen virustilanne ja organisaatiomme rajalliset resurssit asettavat meidät nyt uuden eteen. Teemme silti voitavamme tuottaaksemme iloa Seurasaaren kävijöille, kertoo Seurasaarisäätiön toiminnanjohtaja Aila Nieminen.

Poikkeustilanteen muuttuessa  lisätietoja Seurasaarisäätiön some-kanavilla ja verkkosivuilla.