03.06.2019

Seurasaaren juhannusvalkeat – Kaupunkijuhannus metsäluonnon keskellä

Seurasaaren juhannusvalkeat sisältää runsaan kattauksen ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia suomalaiseen keskikesän viettoon. Museomiljöössä ja puistomaisen metsän keskellä  järjestettävässä juhlassa tanssitaan, lauletaan, soitetaan ja leikitään juhannussalkojen ja -kokkojen äärellä. Aaton tunnelmaa kohottavat lemmennostatusloitsut, juhannushäitään viettävä pariskunta, värikkäät kansallispuvut ja siniristiliput.

Juhla tarjoaa kävijöilleen elämyksiä, jotka kannattelevat suomalaista identiteettiä ja lisäävät ymmärrystä kulttuuriperintöä kohtaan. Kotimaan kävijälle juhla tarjoaa mahdollisuuden kokea suomalaisuutta yhdessä kansainvälisen yleisön kanssa. Ulkomailta saapuvia kiinnostavat juhannusperinteet, valoisa kesäyö ja luontokokemukset. Juhlan kohderyhmiksi ovatkin vakiintuneet suomalaisesta kulttuurista huumaantuvat vieraat, lapsiperheet ja kaupunkiin saapuvat turistit.

Aattoillan esiintyjiä ovat mm. NordicDanceHelsinki-tiimi, kantele-klarinetti –duo Aléa, näyttävä kansantanssiryhmä Tanhu-Visa, ihmepyöräänsä pyörittävä Eppel&Peppel, vuoden pelimanniyhtye ENKEL, Karjalan Nuoret tanssijoineen, setukaisryhmä Sõsarõ Tallinasta, pelimanniyhtye Ketale sekä ainutlaatuinen The Mystic Revelation of Teppo Repo.

Mukana myös käsityöläisiä, perinnekeinuja, kärryajelua, tinttamareski, värityspaja, kukkaseppeleen tekoa ja uutuutena halauspuisto! Lapsille oma kokko, juhannussalko ja poloneesi. Museotaloista  avoinna ovat Antti ja Karunan museokirkko. Voit myös rentoutua kärrysaunassa tai osallistua GreenCare-luontoretkelle. Juhannuskokot palavat meren rannassa ja juhannustanssit jatkuvat keskiyöhön asti.

Yksityiskohtaiset ohjelmatiedot päivittyvät osoitteessa www.juhannusvalkeat.fi

Koe sinäkin kanssamme juhannusyön ihmeellinen taika!

66. SEURASAAREN JUHANNUSVALKEAT

21.6.2019 klo 17.00–00.00

 

Pääsyliput:

Aikuinen 25 €, alle 12-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa. Liput ennakkoon www.lippu.fi (Verkkomyynti päättyy 21.6.2019 klo 17.)