14.06.2024

Seurasaaren juhannusvalkeat 21.6.2024 kello 17-01

Seurasaaressa juhlitaan keskikesää ja tehdään elävää kulttuuriperintöä näkyväksi! Vehreä kansanpuisto ja idyllinen museoalue luovat erinomaiset puitteet viettää juhannusta. Juhannusvalkeilla ihastuttavat värikkäät kansallispuvut, taitavat kansantanssijat ja pelimannit kokkojen roihutessa. (Metsäpalovaroituksen voimassaoloaikana kokkoja ei voida sytyttää).

Tienvarrella ihastellaan kädentyöntaitajia ja suomenhevonen Veikko ajureineen ajeluttaa juhlakansaa. Antin aukiolla nostetaan kaunis juhannussalko, Tanhu-Visa tanssittaa yleisöä ja työpajassa voi tehdä kukkaseppeleen. Lapset voivat osallistua lasten juhannussalon koristeluun, Minna Hokan Karutsapillityöpajaan ja kuunnella tarinallista esitystä ”Metsäseikkailu”. He voivat keinua kyläkeinuilla, tanssia lasten poloneesia, ihailla lasten omaa kokkoa (sään salliessa) sekä kulkea Kettu Käreittären taikapolulla. Ketun roolissa toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Iiris Autio.

Juhlassa kuullaan jazzin parista tunnetun vibrafonisti Panu Savolaisen ja maamme legendaarisimman kansanmusiikkiyhtyeen JPP:n yhteissoittoa, herkän ja hersyvän pelimanniyhtye Enkelin musisointia kokkojen loimussa (sään salliessa), viulutrio Figeleiden viulujen kaunista sointia sekä lauluntekijä, laulaja ja pillipiipari Minna Hokan luonnosta inspiroitunutta paimensoittoa. Tarinankertoja ja kansanlaulaja Anna-Maria Toivonenkertoo ”Joutsennaisen tarinan”, joka perustuu ikiaikaisiin muodonmuutostarinoihin, Seurasaaren Kansantanssijat liikkuvat ”Kuninkaantien karkeloiden” tunnelmissa ja illan päätteeksi pyörähdellään Ketaleen tahdittamissa juhannustansseissa sekä yöpoloneesissa, jonka ohjaa Jyrki Kokko Tanhu-Visasta.

juhannusvalkeat.fi

Liput käsittelykuluineen 28 €, alle 12-vuotiaat maksutta ticketmaster.fi

Festivaalin sivuille