06.05.2013

Sellisti Jamie Walton – kahden illan kesävieras Riihimäen Kesäkonserteissa

Riihimäen Kesäkonserttien yksi pääesiintyjistä on brittiläinen sellisti Jamie Walton. Häntä voi kuulla Riihimäellä kesäkuussa kahdesti, kun hän nousee yleisön eteen sekä torstaina 6.6. että päätöskonsertissa sunnuntaina 9.6.

Jamie Walton on yksi Britannian valovoimaisimmista nuorista sellisteistä. Häntä on kuvattu erityislahjakkuudeksi, joka yhdistää lämpimän soinnin tekniseen taituruuteen ja saavuttaa näin soitollaan häikäisevät mittasuhteet.

Jamie Walton debytoi kuluneella kaudella Lontoon Philharmonikoiden solistina ja tulossa on myös ensiesiintyminen Royal Philharmonic Orchestran kanssa. Hän on esiintynyt laajalti Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä Uudessa Seelannissa ja Australiassa. Walton on myös levyttänyt runsaasti niin solistina, pianisti Daniel Grimwoodin kuin Lontoon Philharmonikoiden kanssa. Viimeisimmällä levytyksellä hän soittaa Dvořákin ja Schumannin sellokonsertot Vladimir Ashkenazyn kanssa.

Jamie Waltonin instrumentti on Guarneri vuodelta 1712.

Torstaina 6.6. klo 19.30 Riihimäen Keskuskirkossa Jamie Walton soittaa yhdessä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa. Kapellimestarina toimii Esa Heikkilä, joka on myös Riihimäen Kesäkonserttien taiteellinen johtaja. Ohjelmassa on Max Bruchin ja Ernst Blochin juutalaisuudesta perustansa ammentavat teokset sekä suomalaisille rakkaita virsiä sinfoniaorkesterille sovitettuina.

Päätöskonsertissa sunnuntaina 9.6. klo 18 Suomen lasimuseossa palataan kamarimusiikin ytimeen. Jamie Waltonin ohella esiintyvät ukrainalaissyntyinen pianisti Vjatsheslav Novikov sekä kotimaiset huiput Juhani Palola (viulu), Esa Heikkilä (viulu), Anu Airas (alttoviulu) ja Tomi Uotila (sello). Luvassa on Bachia, Britteniä ja Schumannia.

Varaslähtö kesään soi täydelle salille

Riihimäen Kesäkonserttien ennakkokonsertti sunnuntaina 5.5. soi Suomen lasimuseossa loppuunmyydylle salille. Riihimäeltä lähtöisin olevat baritoni Tommi Hakala ja tenori Juha Riihimäki säestäjänään pianisti Kristian Attila ihastuttivat 350-päisen yleisön koskettavilla yksinlaulutulkinnoillaan ja räväköillä oopperakohtauksilla. Kappaleiden kirjo vaihteli aina Sibeliuksen Ristilukista oopperakirjallisuuden helmiin.

Torstai 6.6.

klo 19.30 Keskuskirkko, 24 / 20 e

SIELUJEN SYVYYKSISTÄ

Sinfoniaorkesteri Vivo

Esa Heikkilä, kapellimestari

Jamie Walton, sello

Bruch, Bloch

Virsisovituksia sinfoniaorkesterille

Sunnuntai 9.6.

klo 18.00 Suomen lasimuseo, 28 / 25 e (sis.väliaikatarjoilun)

KESÄILLAN SCHUMANN

Vjatsheslav Novikov, piano

Jamie Walton, sello

Juhani Palola, viulu

Esa Heikkilä, viulu

Anu Airas, alttoviulu

Tomi Uotila, sello

J. S. Bach: Soolosellosarja nro 2

Benjamin Britten: Soolosellosarja nro 3

Robert Schumann: Pianokvintetto

Liput: Lippupiste Oy

puh. 0600 900 900 (1,97 e/min. + pvm /klo 7 – 22)

www.lippu.fi

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään 4.-9.6.2013